Actualitate

UE pregătește o lovitură pentru șoferi. Interdicție de circulație pe timp de noapte.

Uniunea Europeană se gândește la o măsură radicală pentru a reduce accidentele rutiere: interzicerea circulației pe timp de noapte.

Uniunea Europeană analizează interzicerea conducerii pe timp de noapte pentru șoferii cu mai puțin de trei ani de experiență. Foto: pixabay.com Uniunea Europeană analizează interzicerea conducerii pe timp de noapte pentru șoferii cu mai puțin de trei ani de experiență. Foto: pixabay.com

 

 


Propunerea, care stârnește deja controverse, ar putea afecta milioane de tineri din întreaga Europă.

 


Conform planului, toți cei care au permis de conducere de mai puțin de trei ani ar fi obligați să-și parcheze mașinile între miezul nopții și ora 6 dimineața, conform Motorzoom.

Motivul? Statisticile arată că acești șoferi sunt adesea implicați în accidente grave pe timp de noapte.


UE vrea să interzică mașinile pe timp de noapte pentru șoferii începători

Măsura face parte dintr-un pachet mai larg de reforme ale Codului Rutier european. UE vrea să reducă dramatic numărul de victime de pe șosele, iar tinerii șoferi sunt în centrul atenției.

Criticii spun că această interdicție ar putea afecta libertatea de mișcare și ar discrimina o întreagă categorie de șoferi. 


CITEȘTE ȘI:
Incident la începutul anului școlar. O mașină „s-a parcat” în mijlocul străzii Arinilor: „Cineva a uitat să tragă frâna de mâna”

Susținătorii argumentează că siguranța publică trebuie să primeze.

Deși încă în fază de propunere, ideea a stârnit deja dezbateri aprinse. Experții în siguranță rutieră laudă inițiativa, în timp ce asociațiile de tineri o consideră o exagerare.


Planul UE de reducere a accidentelor: Șoferii sub 3 ani experiență, vizați 

Până la introducerea sau nu a măsurii, autoritățile fac apel la toți șoferii, indiferent de experiență, să fie responsabili la volan. Fiecare decizie luată în trafic poate face diferența între viață și moarte.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident rutier în județul Cluj! Ce alcoolemie avea motociclistul care a provocat accidentul?

Consulul Ungariei la București, mort într-un cumplit accident rutier pe Autostrada A1

Ultimele Stiri
abonare newsletter