Actualitate

Viiturile fac prăpăd în România. Pompierii clujeni, chemați să ajute în județele afectate.

Ploile aduse de ciclonul Boris au făcut prăpăd în sudul României. Pentru a sprijini eforturile depuse în partea de est a țării, va fi trimis un autocamion cu semiremorcă din cadrul Detașamentului Turda.

Viiturile fac prăpăd în România | Foto: Meteoplus - Facebook Viiturile fac prăpăd în România | Foto: Meteoplus - Facebook

 

 


Ploile aduse de ciclonul Boris au făcut prăpăd în mai multe zone din România. 


De exemplu, un muzeu, o grădiniţă, subsolurile mai multor blocuri de locuinţe şi gospodării din municipiul Bacău au fost inundate în urma ploilor torenţiale din ultimele ore.


Autorităţile anunţă că nu sunt drumuri blocate şi nici nu au fost semnalate victime. Trei localităţi au rămas, temporar, fără alimentare cu energie electrică, avariile fiind remediate.

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice manifestate, în data de 14 septembrie a.c, începând cu ora 08:00, când a avut loc schimbul de efective şi până la ora 16:00, s-a intervenit în următoarele situaţii: evacuarea apei din 4 curţi inundate din municipiul Bacău; evacuarea apei dintr-un beci inundat din municipiul Bacău; evacuarea apei din subsolul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Bacău; evacuarea apei din demisolul Grădiniţei Crai Nou din Bacău; evacuarea apei din 6 subsoluri de bloc din municipiul Bacău” arată bilanţul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.


Pompierii clujeni au fost chemați să ajute în județul Bacău.

„Pentru a sprijini eforturile depuse în partea de est a țării, va fi trimis un autocamion cu semiremorcă din cadrul Detașamentului Turda. Acesta va fi încadrat de doi subofițeri. Forțele noastre se vor deplasa în primă instanță în județul Bacău”, a transmis ISU Cluj.


Morți în Galați

Furtuna a făcut prăpăd și în județul Galați unde 4 persoane au murit.

De asemenea, peste 5.000 de gospodării au fost afectate de inundaţii, a anunţat sâmbătă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Situaţia cea mai dificilă se înregistrează în judeţul Galaţi, mai exact în 12 localităţi - Pechea, Drăguşeni, Griviţa, Costache Negri, Bereşti, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa şi Vameş -, unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5.000 de gospodării. Până la momentul raportării (ora 13,00), un număr de 252 de persoane au fost evacuate, iar, din nefericire, patru persoane au decedat din cauza manifestării codurilor de vreme rea”, a precizat IGSU, într-un comunicat transmis AGERPRES.


Conform sursei citate, în judeţul Vaslui se înregistrează efecte în cinci localităţi, unde 40 de persoane sunt evacuate şi mai multe gospodării sunt afectate de ape.

Pentru gestionarea situaţiei în mod eficient, în judeţele afectate sunt activate grupele operative, iar în judeţul Galaţi este crescută capacitatea operaţională.

În sprijinul comunităţilor afectate, acţionează în teren peste 700 cadre ale Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţişti, jandarmi şi IGAv, precum şi 217 mijloace de intervenţie.

De la nivelul ISU Galaţi s-a solicitat autorităţilor administraţiei publice locale pornirea Sistemelor de Avertizare-Alarmare a Populaţiei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Patru persoane şi-au pierdut viaţa, luate de viituri, în Galaţi

Clujul, sub cod galben de inundaţii. Risc de viituri pe râurile din judeţ.

Avertizare meteo în Cluj. Cod galben de averse torențiale, vijelii și vânt puternic.

abonare newsletter