Actualitate

Bărbatul care a pornit un incendiu în Parlamentul României a fost reținut pentru 24 de ore.

Bărbatul care a pornit un incendiu în Parlamentul României a fost prins și reținut pentru 24 de ore.

Bărbatul care a pornit un incendiu în Parlamentul României a fost reținut pentru 24 de ore | Foto: InfoPunkt - Facebook Bărbatul care a pornit un incendiu în Parlamentul României a fost reținut pentru 24 de ore | Foto: InfoPunkt - Facebook

 

 


 

Un incendiu a avut loc marți, 17 septembrie 2024, în zona de acces pentru vizitatori, nivel S2, din Parlamentul României. Focul a fost aprins de un bărbat care a fugit imediat de la locul incidentului. 


 

Din fericire, nu au existat persoane rănite, însă 300 de persoane au fost evacuate, iar pompierii au intervenit imediat și au stins focarul. 


La 10 ore de la comiterea atacului, polițiștii au reușit să identifice vinovatul și l-au depistat într-un hostel din sectorul 3 al Capitalei. Astfel, bărbatul a fost încătușat și dus la audieri, fiind reținut pentru 24 de ore. 

Bărbatul a spus că ar fi avertizat oamenii să se îndepărteze înainte de a porni focul, motivând că gestul său ar trebui să fie un mesaj pentru clasa politică. Toate acestea au fost posibile din cauză că individul nu a fost controlat la intrare și nu a creat suspiciuni. 


Așadar, individul a reuşit să intre în cea mai mare clădire din Europa şi să dea foc, în ciuda faptului că obiectivul este păzit de jandarmi, poliţişti, angajaţi ai Serviciului de Pază şi Protecţie, dar şi de o firmă privată de securitate. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu la Palatul Parlamentului, în zona de acces pentru vizitatori. Sute de persoane au fost evacuate.

Incendiu în zona Gării din Cluj-Napoca. Un vagon dezafectat a fost cuprins de flăcări.

abonare newsletter