Actualitate

Explozie de culoare la Grădina Botanică din Cluj! Expoziția de fluturi poate fi admirată și în acest weekend.

Se anunță zile colorată la Grădina Botanică din Cluj-Napoca, datorită expozițiilor de fluturi și flori care pot fi admirate și în acest weekend.

Explozie de culoare la Grădina Botanică din Cluj | Foto: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai - Facebook Explozie de culoare la Grădina Botanică din Cluj | Foto: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai - Facebook

 

 


 

Weekend-ul 28-29 septembrie se anunța a fi călduros, iar reprezentanții Grădinii Botanice „Alexandru Borza” ne invită să admirăm expozițiile de fluturi și flori, care mai de care mai deosebite. 


 

Dacă vremea ține cu noi și ne mai oferă câteva zile de soare, de ce să nu profităm de ele și să ne petrecem timpul liber într-un mod interesant și chiar educativ. Tocmai de aceea, în weekend-ul 28-29 septembrie, puteți admira fluturii în toată splendoarea lor la Grădina Botanică din Cluj-Napoca, mai ales că acum sunt în număr mare după ce au ieșit din pupe. 


De asemenea, în drum spre expoziție, puteți să vă opriri și să admirați iarba de pampas Cortaderia selloana „Pink Feather”, care a înflorit pentru prima dată la Grădina Botanică „Alexandru Borza” datorită verii și toamnei calde. Originară din sudul Americii de Nord, iarba de pampas este cunoscută pentru creșterea sa rapidă și capacitatea de a forma mase mari de-a lungul drumurilor, stâncilor, malurilor râurilor și în zone deschise afectate de activitățile umane sau de fenomene naturale. 

Explozie de culoare la Grădina Botanică din Cluj | Foto: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai - Facebook 

Tot la Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca veți putea vedea colecția impresionantă de dalii, cu peste 100 de soiuri. Unele flori ating până la 25 cm în diametru și împodobesc rabatele de lângă alei cu culori diverse și forme spectaculoase, fie simple, fie cu mai multe rânduri de petale.


Explozie de culoare la Grădina Botanică din Cluj | Foto: Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai - Facebook 

Perioada expoziției: 20 septembrie – 6 octombrie 2024

Ore de vizitare: 10:00 – 16:00


Locație: Sera de lângă Institutul Botanic

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Expoziție de fluturi vii la Grădina Botanică din Cluj! Vizitatorii pot admira specii de fluturi exotici din zona Amazonului și a Asiei tropicale.

Activităţi pentru weekend. Expoziţie de plante carnivore la Grădina Botanică din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter