Actualitate

Imagini dramatice. Bilanțul tragic al uraganului Helene: 95 de morți și milioane de oameni fără curent în SUA. VIDEO

Uraganul Helene a lăsat în urmă imagini devastatoare în sud-estul Statelor Unite. A provocat moartea a cel puțin 95 de persoane în șase state și a lăsat milioane de oameni fără electricitate.

Uraganul Helene a provocat 95 de morți în șase state americane, a lăsat milioane fără curent și a cauzat inundații catastrofale în sud-estul SUA. Foto: captură WFAA Uraganul Helene a provocat 95 de morți în șase state americane, a lăsat milioane fără curent și a cauzat inundații catastrofale în sud-estul SUA. Foto: captură WFAA

 

 


Conform relatărilor CNN, furtuna, care a atins uscatul joi ca cel mai puternic uragan înregistrat vreodată în regiunea Big Bend din Florida, a cauzat pagube masive și inundații catastrofale în mai multe state.

 


Carolina de Nord, una dintre cele mai afectate zone, se confruntă cu o criză majoră. 

Autoritățile au raportat 36 de decese, iar aproximativ 600 de persoane sunt date dispărute în comitatul Buncombe. 


Dezastru în sud-estul SUA: Bilanțul uraganului Helene crește

Fostul administrator FEMA, Craig Fugate, îndeamnă însă la păstrarea speranței, explicând că lipsa comunicațiilor nu înseamnă neapărat „că cel mai rău s-a întâmplat".

Situația este critică și în alte state. În Carolina de Sud sunt 25 de morți, inclusiv doi pompieri, în Georgia 17 victime, dintre care două cauzate de o tornado, în Florida: 11 decese, multe prin înec, iar în Virginia și Tennessee câte 2 4 victime.


Infrastructura a fost grav afectată, cu aproximativ 300 de drumuri închise în Carolina de Nord și 150 în Carolina de Sud. Acest lucru împiedică trimiterea de provizii esențiale, precum apa, în comunitățile izolate. Aproximativ 2,1 milioane de clienți sunt în continuare fără curent electric în cele cinci state afectate.

Președintele Joe Biden intenționează să viziteze zonele afectate la sfârșitul săptămânii. Între timp, guvernul federal a declarat stare de urgență de sănătate publică în Carolina de Nord, Florida și Georgia.


CITEȘTE ȘI:
Cel puţin 63 de persoane au murit în SUA din cauza uraganului Helene

Experții meteorologi avertizează că, deși Helene a devenit un ciclon post-tropical, se așteaptă ca ploile să continue.

Inundații catastrofale după Helene: Criză majoră în Carolina de Nord

Oamenii descriu scene apocaliptice. Stevie Hollander din Asheville, Carolina de Nord, relatează cum complexul său de apartamente a fost inundat: „Noi toți chiar avem nevoie de ajutor aici. Avem nevoie de apă, de un fel de curent, de mâncare, de gaz. Orice".

Autoritățile continuă eforturile de salvare și recuperare, în ciuda condițiilor dificile. Guvernatorul Carolinei de Nord, Roy Cooper, subliniază că prioritatea este „să scoatem oamenii afară și să aducem provizii înăuntru", dar recunoaște că inundațiile masive îngreunează evaluarea situației pe teren.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inundațiile din România, în presa internațională. BBC: „Furtuna Boris s-a dovedit mortală în România”

Ultimele Stiri
abonare newsletter