Actualitate

Vânt devastator și ploi torențiale: România, sub asediul vremii extreme

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări meteorologice până miercuri, cuprinzând mare parte a țării.

ANM a emis avertizări de cod portocaliu și galben pentru vânt puternic și ploi în mai multe regiuni ale României pentru perioada 1-2 octombrie. Foto: captură ANM ANM a emis avertizări de cod portocaliu și galben pentru vânt puternic și ploi în mai multe regiuni ale României pentru perioada 1-2 octombrie. Foto: captură ANM

 

 


Alertele vizează intensificări ale vântului și ploi.

 


Cod portocaliu pe litoral și în Deltă

Cea mai severă avertizare, codul portocaliu, este în vigoare pentru litoral și Deltă marți, între orele 10:00 și 20:00. În aceste zone, vântul va avea intensificări puternice, cu rafale ce pot atinge 70-90 km/h.

Cod galben în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei

O avertizare cod galben a fost emisă pentru cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, valabilă de marți, ora 10:00, până miercuri, ora 2:00. În aceste regiuni, vântul va sufla cu putere, vitezele la rafală putând ajunge la 50-70 km/h.


Informare meteo pentru restul țării

Pentru restul teritoriului, ANM a emis o informare meteo valabilă de marți, ora 10:00, până miercuri, ora 10:00. Se așteaptă intensificări ale vântului în regiunile estice, sud-estice, sud-vestice și la munte, cu viteze de 40-55 km/h. Pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70-80 km/h.

Ploi în regiunile estice și sud-estice

Pe lângă vânt, meteorologii avertizează că miercuri, în regiunile estice și sud-estice vor continua ploile. Pe arii restrânse, cantitățile de apă pot ajunge la 10-15 l/mp.


ANM a emis avertizări de cod portocaliu și galben pentru vânt puternic și ploi în mai multe regiuni ale României pentru perioada 1-2 octombrie. Foto: captură ANM

Atenționare suplimentară pentru Dobrogea

De asemenea, ANM a emis o atenționare separată pentru Dobrogea, valabilă miercuri, între orele 02:00 și 10:00. În acest interval, vântul va continua să aibă intensificări cu viteze la rafală de 50-70 km/h.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme instabilă, cu temperaturi în creștere și maxime de 22 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter