Actualitate

Doi români, prinși pe aeroportul din München cu bijuterii de 650.000 de euro! Acum sunt anchetați penal.

Doi români au ajuns să fie anchetați penal după ce au fost prinși pe aeroportul din München cu bijuterii în valoare de 650.000 de euro.

Doi români, prinși pe aeroportul din München cu bijuterii de 650.000 de euro | Foto: pexels.com Doi români, prinși pe aeroportul din München cu bijuterii de 650.000 de euro | Foto: pexels.com

 

 


 

Doi români sunt protagoniștii unei anchete penale fiscale după ce au fost prinși pe aeroportul din München cu bijuterii în valoare de 650.000 de euro


 

Cei doi au intrat în atenția vameșilor din cauza bărbatului care purta la mână un ceas de 150.000 de euro. Agenții au solicitat ca bagajul acestora să fie verificat, iar în valiză se afla un colier de 488.000 de euro, confecționat din aur alb și decorat cu 614 diamante, onixuri și smaralde. 


Potrivit autorităților din Germania, cei doi români în vârstă de 61 și 62 de ani sosiseră din Elveția, iar din cauza bijuteriilor în valoare de 650.000 de euro, au acum de plătit o taxă de import de aproximativ 130.000 de euro. 

Această măsură vine în contextul în care reglementările vamale din Germania permis importul de suveniruri fără taxe doar până la 430 de euro. Prin urmare, cei doi sunt acum anchetați penal, iar amenda va fi calculată în funcție de venituri, existând posibilitatea ca sancțiunea să ajungă la suma semnificativă de șase cifre. 


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Românii vor putea călători fără viză în America cel mai probabil de anul viitor. Anunțul ambasadorului României în SUA.

Român din Italia, nevinovat la închisoare din cauza inteligenței artificiale

Ultimele Stiri
abonare newsletter