Actualitate

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România, la întâlnirea cu hotelierii: „Este important ca orașele din România să fie mai bine promovate pentru a atrage turiștii străini”

Directorul Asociației Aeroporturilor din România, David Ciceo, a participat, miercuri, la întâlnirea cu reprezentanții asociației agențiilor din turism. „Ne dorim ca turiștii străini să vină în România, dar e nevoie de o promovare mai bună”, spune David Ciceo.

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România, la întâlnirea cu hotelierii: „Este important ca orașele din România să fie mai bine promovate pentru a atrage turiștii străini”|Foto: ANAT David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România, la întâlnirea cu hotelierii: „Este important ca orașele din România să fie mai bine promovate pentru a atrage turiștii străini”|Foto: ANAT

 

 


Miercuri s-a desfășurat la București întâlnirea organizată de Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) împreună cu Asociația Aeroporturilor din România (AAR), cu participarea companiilor aeriene și de handling, cu scopul de a aduce la aceeași masă principalii actori din domeniul aviației și turismului și pentru a găsi soluții menite să îmbunătățească experiența pasagerilor care călătoresc în scop turistic și nu numai.

David Ciceo, președintele AAR, la întâlnirea cu hotelierii: „Este important ca orașele din România să fie mai bine promovate pentru a atrage turiștii străini”|Foto: ANAT

Datele prezentate în cadrul întâlnirii au arătat că, în prima jumătate a anului 2024, traficul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut cu 4,9% față de aceeași perioadă din 2023 și cu 10,5% față de 2019, înregistrându-se un total de cca. 24 milioane de pasageri​. Cu toate acestea, doar 53% dintre aeroporturile europene au revenit la nivelurile din 2019, semn că redresarea este inegală​.


David Ciceo: „Ne bucurăm de avantajul de a fi intrat în Schengen cu spațiul aerian”

În cadrul întâlnirii, au fost discutate o serie de provocări cu care se confruntă sectorul aviatic și demersurile necesare îmbunătățirii experienței pasagerilor.

David Ciceo, directorul Asociației Aeroporturilor din România, a subliniat importanța aderării României la Spațiul Schengen cu frontierele aeriene, precum și provocările cauzate de instabilitatea geo-politică, și a accentuat însemnătatea unei promovări continue a orașelor din România, aspect ce se va reflecta în final în experiențe de calitate pentru turiști. 


CITEȘTE ȘI: 
David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj: „Am asistat la transformări și evoluții remarcabile în domeniul aviației”

„O situație pe care însă o întâlnim și în România dar și în restul Europei se referă la traficul intern. Acesta este sub nivelul anului 2019. Probabil și din considerente economice, dar și pentru că pandemia a «mutat» în online foarte multe întâlniri. 

Apoi sunt aspectele geo-politice care au influențat zborurile, și care le influențează și în prezent – instabilitatea din Orientul Mijlociu, războiul din Ucraina. Totuși, ne bucurăm de avantajul de a fi intrat în Schengen cu spațiul aerian. Ne așteptăm la o ușoară creștere a traficului, pentru că pasagerii europeni vor percepe deplasarea spre țara noastră ca pe un zbor intern. 


Ne dorim ca turiștii străini să vină în România, dar considerăm important ca orașele de aici să se promoveze mult mai mult în afară”, a sintetizat David Ciceo, președintele AAR.

Președintele AAR, David Ciceo, la întâlnirea cu reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism|Foto: ANAT

CITEȘTE ȘI: 
Noi destinații de pe Aeroportul din Cluj, spre Lisabona și Stuttgart, operate de Wizz Air, din octombrie

Asociația Națională a Agențiilor din Turism și Asociația Aeroporturilor de România au subliniat interesul comun pentru atragerea unui număr mai mare de companii aeriene pe aeroporturile din România, prin deschiderea de noi rute internaționale și extinderea segmentului de incoming.


La întâlnirea de miercuri au participat peste 50 de reprezentanți ai agențiilor de turism membre ANAT cu activitate de outgoing și de business travel, ai tuturor aeroporturilor din România și ai companiilor aeriene care operează zborurile charter.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul Cluj, locul 2 pe țară după numărul de pasageri. Peste 350.000 au zburat în luna august.

Noi destinații de pe Aeroportul din Cluj, spre Lisabona și Stuttgart, operate de Wizz Air, din octombrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter