Actualitate

România va avea o nouă zi de sărbătoare din 2025! Iată ce va trebui să facem în această zi.

România va avea o nouă zi de sărbătoare din 2025. Propunerea legislativă tocmai a trecut de Camera Deputaților și merge la promulgare.

România va avea o nouă zi națională din 2025 | Foto: pixabay.com România va avea o nouă zi națională din 2025 | Foto: pixabay.com

 

 


 

Români va avea o nouă zi de sărbătoare din 2025. Propunerea legislativă tocmai a trecut de votul Camerei Deputaților și merge la promulgare pentru a putea fi organizată anul viitor


 

Astfel, de joi, 3 octombrie, România are ca zi națională și Ziua Curățeniei Naționale care va fi marcată anual în cea de-a treia sâmbătă din luna septembrie. 


Proiectul legislativ presupune ca instituţiile publice şi firmele private să organizeze într-o zi din an acţiuni de curăţare a mediului, de conştientizare, dar şi de educaţie. În plus, toate aceste activităţi pot fi susţinute logistic de stat. 

Ziua de Curăţenie Naţională va pune accent şi pe colectarea selectivă a deşeurilor, iar această inițiativă vine în urma celor mai recente date care arată că reciclăm cel mai puțin gunoi din UniuneaEuropeană.


Vă reamintim că la nivelul județului Cluj au fost deja organizate evenimente pentru marcarea Zilei Curățeniei Naționale, încă de acum mai mulți ani. Spre exemplu, în 2024, aproape 5.000 de voluntari care au colectat aproximativ 1.000 de saci de deșeuri din județul Cluj. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un deputat PSD vrea o altă zi națională! Propunere neaşteptată la Senat

Sindicatul „Viitorul Mineritului” vrea o Zi Națională a României fără proteste

Ultimele Stiri
abonare newsletter