Actualitate

Chiriași din Cluj, păcăliți. O tânără a oferit spre închiriere un apartament care nu era al ei și a fugit banii.

O tânără din Brăila a fost reținută după ce a păcălit mai mulți potențiali chiriași din Cluj. Ea a mințit că deține apartamentul pe care îl scotea la închiriere, însă a fugit cu garanția și banii de chirie.

Chiriași din Cluj, păcăliți de o femeie | Foto: pixabay.com Chiriași din Cluj, păcăliți de o femeie | Foto: pixabay.com

 

 


O tânără de 24 de ani din Brăila a fost reținută după ce a păcălit mai mulți potențiali chiriași din Cluj. 

 


Ea a mințit că deține apartamentul pe care îl scotea la închiriere, însă a fugit cu garanția și banii de chirie.

„În cursul zilei de 2 octombrie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o tânără, de 24 de ani, bănuită de săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune, prin închirierea frauduloasă a unui apartament.
La datele de 30 septembrie și 1 octombrie a.c., mai multe persoane au sesizat faptul că au fost înșelate în urma unor tranzacții imobiliare fictive.
Conform cercetărilor, polițiștii au stabilit că, în data de 29 septembrie a.c., în trei situații diferite, tânăra ar fi oferit spre închiriere un apartament situat în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca, fără a avea vreun drept legal asupra imobilului. Aceasta ar fi indus în eroare persoanele vătămate, determinându-le să achite sume de bani cu titlu de chirie și garanție, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 3.000 de euro.
În contextul activităților investigative, persoana bănuită a fost identificată ca fiind o tânără, de 24 de ani, din județul Brăila.
Aceasta a fost depistată în cursul zilei de 2 octombrie a.c. în municipiul Brăila, iar în baza mandatului de aducere a fost condusă la sediul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca. Ulterior, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore. Ulterior, în cursul zilei de ieri, 3 octombrie a.c., pe numele tinerei a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traian Onuc, cel mai mare țepar imobiliar al Clujului, condamnat la 4 ani de închisoare. Are de plătit 15.000 de euro unei familii păgubite.

Țepar imobiliar din Florești, reținut de polițiști. Prejudiciul se ridică la jumătate de milion de euro. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter