Actualitate

Țepar imobiliar din Florești, reținut de polițiști. Prejudiciul se ridică la jumătate de milion de euro. VIDEO

Trei clujeni ar fi înșelat mai multe persoană din România. Prejudiciul se ridică la 500.000 de euro.

Țepar imobiliar din Florești, reținut de polițiști | Foto: IPJ Cluj Țepar imobiliar din Florești, reținut de polițiști | Foto: IPJ Cluj

 

 


Trei clujeni ar fi înșelat mai multe persoană din România. Prejudiciul se ridică la 500.000 de euro.

Prejudiciu de 500.000 de euro

Potrivit IPJ Cluj, un bărbat și 2 femei din Florești, ar fi indus în eroare mai multe persoane, din orașe precum Galați, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Câmpulung, Covasna, respectiv Brașov și comuna Crasna, județul Sălaj, sub forma unor contracte încheiate cu pretextul construirii de apartamente.


„În perioada septembrie 2023-iulie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale - I.P.J. Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, două femei și un bărbat, cercetate pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.
În fapt, din cercetări s-a stabilit că în perioada 2018-2023, un bărbat de 48 de ani, din localitatea Florești, cu ajutorul a două femei de 25 și 34, ambele din Florești, ar fi indus în eroare mai multe persoane, din orașe precum Galați, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Câmpulung, Covasna, respectiv Brașov și comuna Crasna, județul Sălaj, sub forma unor contracte încheiate cu pretextul executării sau realizării unor proiecte pentru spații locative și chiar edificarea unor imobile.
Pentru încheierea contractelor de prestări servicii, aceștia s-ar fi folosit de anumite societăți comerciale pe care le gestionau, însă ulterior ar fi folosit diverse pretexte și amânări succesive, în ciuda sumelor solicitate și primite pentru realizarea lucrărilor.
Prejudiciul cauzat este estimat la 200.000 de euro, însă pe parcursul cercetărilor au fost identificate și alte situații, astfel că prejudiciul total estimat în cauză ar putea ajunge 500.000 de euro.
Până în prezent, în cauză au fost identificate 8 persoane prejudiciate de cei trei.
În urma probatoriului administrat, la data de 5 martie 2024, au fost puse în executare trei mandate de percheziție în municipiul Cluj-Napoca și în localitatea Florești, la sediile societăților comerciale folosite în demersul infracțional. De asemenea, au fost percheziționate mai multe dispozitive de stocare.
În urma activităților au fost descoperite și ridicate numeroase înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unui apartament și a trei autoturisme.
La data de 5 martie a.c., față de bărbatul de 48 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, arestare ce a fost prelungită succesiv. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, a transmis IPJ Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Suspiciuni de corupție la o universitate din Brașov în cazul susținerii unor examene de licență. Anchetatorii au făcut zeci de percheziții.

Percheziții la traficanții de droguri din Cluj. Ar fi vândut stupefiante minorilor. VIDEO

abonare newsletter