Actualitate

Vin furtuni cu ploi torențiale! Ce zone sunt vizate

Vremea aduce în weekend o atmosferă tipic tomnatică. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică care anunță ploi în mare parte din țară pentru următoarele zile.

Meteorologii anunță ploi în majoritatea regiunilor României pentru weekend, cu o atenționare Cod Galben de averse torențiale. Foto: captură ANM Meteorologii anunță ploi în majoritatea regiunilor României pentru weekend, cu o atenționare Cod Galben de averse torențiale. Foto: captură ANM

 

 


Sâmbătă, 5 octombrie, ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor țării. Duminică și în noaptea de duminică spre luni, 6 și 7 octombrie, precipitațiile se vor concentra mai ales în jumătatea de est a României. 

 


În unele zone, ploile vor fi însoțite de fulgere și tunete, iar cantitățile de apă vor varia între 15 și 25 de litri pe metru pătrat în cele mai multe locuri, dar în anumite zone restrânse ar putea depăși chiar și 40-50 de litri pe metru pătrat.

CITEȘTE ȘI: Vreme instabilă, cu ploi și vânt. Prognoza meteo pentru Cluj.


Meteorologii au emis și o atenționare Cod Galben pentru regiuni specifice. Dacă mergeți în Moldova, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei sau în sud-estul Transilvaniei, fiți pregătiți pentru ploi mai intense. Aici, aversele ar putea fi torențiale și însoțite de descărcări electrice, rafale scurte de vânt și, pe alocuri, chiar și grindină. Cantitățile de apă ar putea ajunge la 20-30 de litri pe metru pătrat, iar izolat chiar și peste 40-50 de litri.

Atenționarea este valabilă de sâmbătă, 5 octombrie, ora 15:00, până duminică, 6 octombrie, ora 12:00.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenționare meteorologică! Clujul, sub cod galben de ploi torențiale.

abonare newsletter