Actualitate

„Promenada Inimilor”, pe noile trasee de pe malul Someșului. Emil Boc: „O viață sănătoasă se construiește în fiecare zi”.

Noi trasee pentru mișcare, deschise pe malul Someșului, în cadrul „Promenadei Inimilor”. „De astăzi clujenii se pot bucura de noile trasee deschise pentru mișcare și activitate fizică”, spune primarul Emil Boc.

Promenada Inimilor. Noi trasee pentru mișcare, deschise pe malul Someșului. Emil Boc: „O viață sănătoasă se construiește în fiecare zi”.|Foto: monitorulcj.ro Promenada Inimilor. Noi trasee pentru mișcare, deschise pe malul Someșului. Emil Boc: „O viață sănătoasă se construiește în fiecare zi”.|Foto: monitorulcj.ro

 

 


Clujenii se pot bucura de plimbare și activitate în aer liber prin noile trasee deschise pe malul Someșului, în cadrul unei noi ediții a „Promenadei Inimilor”, proiect susținut de Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Fundația Română a Inimii, cluburile Rotary din Cluj-Napoca, UMF „Iuliu Hațieganu” şi Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj.

Noi trasee pentru mișcare, deschise pe malul Someșului, în cadrul „Promenadei Inimilor”.|Foto: monitorulcj.ro

Trasee pentru mișcare, amenajate pe malul Someșului

„Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect, dar și amatorilor de mișcare, pentru că este important să dăm un semnal că o viață sănătoasă se construiește în fiecare zi, prin acest gen de activități”, a declarat, sâmbătă, primarul Emil Boc, în cadrul „Promenadei Inimilor”.


Noi trasee pentru mișcare, pe malul Someșului|Foto: monitorulcj.ro

Primele promenade au fost inaugurate în anul 2013 în Parcul Central, respectiv în parcul Rozelor. Astfel, clujenii au posibilitatea de a face plimbări pe trasee ce trebuie parcurse într-o anumită perioadă de timp, fie că este vorba despre pacienţi cu afecţiuni cardice, fie că sunt persoane sănătoase interesate de măsuri de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Noi trasee pentru mișcare, accesibile pentru clujeni|Foto: monitorulcj.ro

Afecțiunile cardiovasculare reprezintă una dintre cauzele mortalității ridicate atât în România, cât şi în Uniunea Europeană. Pentru cei cu afecțiuni cardiace, plimbările pe jos contribuie la scăderea riscului de apariție a unor complicații. Mersul pe jos este una dintre cele mai simple metode de prevenție și control a bolilor de inimă.


Zeci de clujeni au participat la o nouă ediție a „Promenadei Inimilor”, inclusiv o echipă de voluntari care strângeau donații pentru a ajuta sinistrații din zonele afectate de inundațiile din estul țării. Și primarul Emil Boc s-a aflat printre donatori. 

Emil Boc, despre importanța unui stil de viață sănătos: „O viață sănătoasă se construiește în fiecare zi”|Foto: monitorulcj.ro

 „Vom continua să realizăm asemenea circuite în parcurile Clujului, în Parcul Feroviarilor și în bazele sportive din municipiu.


De astăzi clujenii se pot bucura de noile trasee deschise pentru mișcare și activitate fizică. 

Prin acest eveniment marcăm în mod special Ziua Inimii. Iar în Cluj continuăm să facem proiecte ce susțin un stil de viață sănătos”, a adăugat primarul Emil Boc. 


Promenada Inimilor 2024|Foto: monitorulcj.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Promenada Inimilor”, pentru o inimă mai sănătoasă! Clujenii sunt invitați la o plimbare împreună

abonare newsletter