Actualitate

„Rugați-vă pentru noi”. Florida, în alertă maximă: Uraganul Milton amenință cu devastarea istorică a coastei de vest. VIDEO

Uraganul Milton se îndreaptă cu o forță teribilă spre coasta de vest a Floridei. Autoritățile și localnicii sunt într-o cursă contra cronometru pentru pregătiri.

Uraganul Milton, o furtună de categoria 5, cu vânt de peste 200 km/h, se îndreaptă spre coasta de vest a Floridei. Foto: captură CBS News Uraganul Milton, o furtună de categoria 5, cu vânt de peste 200 km/h, se îndreaptă spre coasta de vest a Floridei. Foto: captură CBS News

 

 


Centrul Național pentru Uragane a clasificat Milton drept o „furtună catastrofală de categoria 5", cel mai periculos nivel posibil.

 


Experții avertizează că Milton ar putea fi cel mai puternic uragan care a lovit zona Tampa Bay în ultimul secol. Se așteaptă să atingă uscatul joi dimineață, probabil în apropiere de Sarasota, cu vânturi de peste 200 km/h. „Este o situație foarte gravă," subliniază meteorologii. 

Coasta de vest a Floridei, în calea uraganului Milton

„Milton are potențialul de a fi unul dintre cele mai distructive uragane înregistrate pentru vestul central al Floridei".


Guvernatorul Ron DeSantis a emis ordine de evacuare pentru 51 de comitate, îndemnând locuitorii să-și facă provizii pentru o săptămână și să fie pregătiți să-și părăsească casele. Pe autostrăzi s-au format cozi uriașe, iar peste 17% din benzinăriile din stat au rămas fără combustibil.

CITEȘTE ȘI:
Imagini dramatice. Bilanțul tragic al uraganului Helene: 95 de morți și milioane de oameni fără curent în SUA. VIDEO

Situația este complicată de faptul că zona Tampa Bay încă se reface după uraganul Helene, care a lovit acum două săptămâni. Primarul Jane Castor asigură că autoritățile lucrează non-stop pentru a îndepărta resturile și a pregăti orașul pentru noul impact.


Milton s-a intensificat incredibil de rapid, transformându-se dintr-o furtună tropicală într-un uragan de categoria 5 în doar 24 de ore. Meteorologii avertizează că efectele devastatoare se vor simți mult dincolo de zona unde va atinge uscatul, cu valuri uriașe și inundații severe așteptate pe o arie largă.

Evacuări masive în Florida: Uraganul Milton promite să fie cel mai puternic din ultimul secol

Locuitorii din Florida de vest își protejează casele cu scânduri și saci de nisip, mutându-și bărcile și pregătindu-se pentru pene de curent prelungite. Autoritățile îndeamnă la evacuare imediată din zonele de coastă vulnerabile.


„Rugați-vă pentru noi", se poate citi pe un panou improvizat într-un magazin din Orlando, reflectând tensiunea și îngrijorarea care au cuprins întregul stat în așteptarea impactului, conform CBS News.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cel puţin 63 de persoane au murit în SUA din cauza uraganului Helene

DEZASTRU în SUA: 43 de morți și milioane fără curent! Uraganul Helene, mai puternic decât se credea. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter