Actualitate

Rectorul UMF Cluj, decorat cu Ordinul Sf. Apostol Pavel. Anca Buzoianu: „O recunoaștere deosebită ce onorează comunitatea academică”.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj, profesorul Anca Buzoianu, a fost decorat de Mitropolitul Pantelimon de Veria cu Ordinul Sf. Apostol Pavel.

Rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, decorat cu Ordinul Sf. Apostol Pavel. „O recunoaștere deosebită ce onorează comunitatea academică”.|Foto: Anca Dana Buzoianu-Facebook Rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, decorat cu Ordinul Sf. Apostol Pavel. „O recunoaștere deosebită ce onorează comunitatea academică”.|Foto: Anca Dana Buzoianu-Facebook

 

 


Miercuri, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, profesorul Anca Buzoianu, a primit Ordinul „Sfântul Apostol Pavel” pentru mireni. 

Anca Buzoianu: „O recunoaștere deosebită”

„Astăzi, 9 octombrie, am fost deosebit de onorată să primesc Ordinul „Sfântul Apostol Pavel” pentru mireni, cu medalie de aur, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Pantelimon, Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei din Grecia”, a notat rectorul Anca Buzoianu pe pagina de Facebook


Rectorul UMF Cluj, Anca Buzoianu, decorat cu Ordinul Sf. Apostol Pavel pentru mireni|Foto: Anca Dana Buzoianu-Facebook

„Localitatea Veria, de unde provine Înaltpreasfințitul, este menționată în Noul Testament ca locul unde Sfântul Apostol Pavel a predicat Evanghelia, consolidând astfel legătura spirituală dintre tradiția creștină a orașului și distincția oferită astăzi pentru contribuția adusă de UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca în viața comunității.

CITEȘTE ȘI: 
UMF Cluj, singura din România în clasamentul global al universităților cu cei mai mulți studenți internaționali

Această recunoaștere deosebită onorează atât comunitatea academică, cât și pe cea creștină din Cluj-Napoca”, a explicat rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Anca Buzoianu. 


Cu prilejul prăznuirii hramului Bisericii „Sfântul Apostol Toma” din cartierul Mărăști, ÎPS Pantelimon a adus la Cluj-Napoca fragmente din moaștele Sfântului Apostol Toma și ale Sfântului Ierarh Luca al Crimeei. Mii de credincioși s-au adunat pentru a aduce cinstire unuia dintre cei 12 apostoli, cu ocazia aducerii moaștelor Sf. Apostol Toma la Cluj-Napoca. 

În toamna anului trecut, Anca Buzoianu a fost aleasă pentru un nou mandat de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.


Prof. dr. Anca Dana Buzoianu este medic primar în specialităţile pediatrie şi farmacologie clinică și şeful Disciplinei de Farmacologie, Toxicologie şi Farmacologie Clinică a Facultăţii de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca. Este prima femeie rector a unei universități de medicină și farmacie din România, funcție pe care o deține din ianuarie 2020, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale și Cavaler al Ordinului Național de Merit al Republicii Franceze, distincție acordată de președintele Emmanuel Macron în 2018.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tehnologii de avangardă în neuroştiinţe, oferite studenţilor de UMF Cluj

UMF Cluj, singura din România în clasamentul global al universităților cu cei mai mulți studenți internaționali

Ultimele Stiri
abonare newsletter