Actualitate

Omul de afaceri clujean Adrian Marțian, reținut. A trecut granița în Serbia împreună cu copiii săi dați dispăruți.

Omul de afaceri Adrian Marțian, care a fost găsit în Serbia împreună cu cei trei copii și apoi adus în țară, a fost reținut, fiind acuzat de nerespectarea încredințării minorilor, inducerea în eroare a autorităților și participarea la trecerea ilegală a frontierei.

Clujeanul Adrian Marțian a fost prins cu cei trei copii în Serbia, joi, 17 octombrie | Foto: IGPR Clujeanul Adrian Marțian a fost prins cu cei trei copii în Serbia, joi, 17 octombrie | Foto: IGPR

 

 


Adrian Marțian, tatăl celor trei copii din satul Sântandrei, judeţul Hunedoara, care au fost daţi dispăruţi timp de mai multe zile, a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare şi participaţie improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

 


„Ca urmare a probatoriului administrat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, bărbatul de 54 de ani, din Simeria, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare şi participaţie improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi arestare Preventivă Deva şi urmează a fi prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

Totodată, faţă de cei trei minori a fost instituită măsura specială a plasamentului în regim de urgenţă, în cadrul unei unităţi din subordinea DGASPC Hunedoara.


Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările în acest caz şi colaborează cu autorităţile pentru protecţia minorilor şi pentru a asigura respectarea tuturor prevederilor legale.

Copiii lui Adrian Marțian, dați dispăruți chiar de el

Cei trei copii din satul Sântandrei, oraşul Simeria, au fost daţi dispăruţi luni după-amiază de către tatăl lor, după ce ar fi fost anunţat de bona minorilor că aceştia sunt de negăsit.


Ulterior, cei trei fraţi, cu vârstele de 7, 9 şi 11 ani, precum şi tatăl acestora, un bărbat de 54 de ani, din Simeria, au fost depistaţi joi în Serbia şi preluaţi, vineri dimineaţa, de la punctul de trecere a frontierei România-Serbia Porţile de Fier 1, de o echipă mixtă formată din poliţişti şi reprezentanţi DGASPC Hunedoara.

Intervenţia a avut loc ca urmare a cooperării poliţieneşti internaţionale dintre autorităţile judiciare din România şi cele din Serbia, pentru asigurarea siguranţei copiilor şi respectarea legislaţiei în vigoare. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

AȚI VĂZUT-O? Minoră de 13 ani din Cluj-Napoca, dată dispărută.

Bărbat de 80 de ani, dispărut de 4 zile, găsit viu într-o pădure. A fost căutat de zeci de oameni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter