Actualitate

Tragedie feroviară în Țara Galilor: Un mort și 15 răniți.

Un accident feroviar dramatic a avut loc luni seară în Țara Galilor, când două trenuri de pasageri s-au ciocnit în apropierea satului Llanbrynmair.

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit lângă Llanbrynmair din Țara Galilor. Un bărbat a murit, iar alte 15 persoane au fost rănite. Foto: broradio.fm Două trenuri de pasageri s-au ciocnit lângă Llanbrynmair din Țara Galilor. Un bărbat a murit, iar alte 15 persoane au fost rănite. Foto: broradio.fm

 

 


În urma impactului, un bărbat și-a pierdut viața, iar alte 15 persoane au fost transportate la spital cu răni care nu le pun viața în pericol, relatează Sky News.

 


Coliziunea s-a produs în jurul orei 19:30, atunci când trenul care circula pe ruta Shrewsbury-Aberystwyth s-a izbit de garnitura care circula în direcția opusă, pe ruta Machynlleth-Shrewsbury. Potrivit Poliției Britanice de Transport, impactul a fost unul cu viteză redusă, însă suficient de puternic pentru a provoca victime.

Un mort și 15 răniți după ce două trenuri s-au ciocnit în Țara Galilor

Superintendentul Andrew Morgan a oferit primele detalii oficiale despre accident: „Confirmăm cu profundă tristețe că un bărbat a decedat în urma acestui incident din această seară. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate, iar ofițerii noștri specializați oferă în continuare sprijin tuturor celor afectați".


La locul accidentului a fost mobilizat un dispozitiv complex de intervenție, care a inclus mai multe echipaje de paramedici pentru asistența medicală de urgență, echipe de pompieri și salvatori specializați, numeroși polițiști din cadrul Poliției Dyfed-Powys și un elicopter al Serviciului aerian al poliției naționale pentru zona de vest și Țara Galilor.

CITEȘTE ȘI:
Patru ani pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj. Investiție de peste 230 de milioane de euro pentru dezvoltarea mobilității urbane.

Toate cele 15 persoane rănite în accident au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la spital. Medicii au confirmat că, deși unii pasageri au suferit răni, niciunul dintre ei nu se află în pericol de moarte. Autoritățile au reușit să evacueze în siguranță toți ceilalți călători din ambele trenuri implicate în accident.


Coliziune între două trenuri în Țara Galilor: Un decedat și 15 persoane la spital. Prima reacție a autorităților.

Reprezentanții Network Rail și Transport for Wales au emis o declarație comună prin care au confirmat că linia ferată a fost închisă. „Recomandăm tuturor pasagerilor să își planifice din timp călătoriile și să verifice rutele disponibile prin intermediul serviciului National Rail Enquiries", au precizat oficialii companiilor feroviare.

Primul ministru al Țării Galilor, Eluned Morgan, și-a exprimat îngrijorarea într-un mesaj postat pe X: „Gândurile mele sunt alături de toți cei implicați în incidentul feroviar din Powys din această seară. Doresc să mulțumesc serviciilor de urgență pentru intervenția lor rapidă și am solicitat să fiu informat constant despre evoluția situației pe parcursul nopții".


Autoritățile au deschis o anchetă oficială pentru a determina circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul. Pentru moment, circulația feroviară în zonă rămâne întreruptă, iar călătorii sunt sfătuiți să consulte site-ul National Rail pentru informații actualizate despre mersul trenurilor și rutele alternative disponibile.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident grav în Jucu. O mașină a ajuns într-un șanț, iar un bărbat a fost rănit. FOTO

Veste neplăcută pentru Dan Petrescu înainte de meciul cu Petrolul. Un jucător important s-a accidentat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter