Actualitate

Ilegal prin lege. Românii NU mai pot crește aceste animale.

Ilegal prin lege. Parlamentul a interzis creşterea speciilor de şinşila şi de nurcă în scopul obţinerii blănurilor.

Deputații au aprobat un proiect de lege care interzice creșterea, capturarea intenționată și uciderea speciilor de șinșilă și nurcă în scopuri comerciale| Foto: pexels.com Deputații au aprobat un proiect de lege care interzice creșterea, capturarea intenționată și uciderea speciilor de șinșilă și nurcă în scopuri comerciale| Foto: pexels.com

 

 


Devine interzis în România! Marți, pe 22 octombrie, deputații au aprobat un proiect de lege care interzice creșterea, capturarea intenționată și uciderea speciilor de șinșilă și nurcă în scopuri comerciale, începând cu 1 ianuarie 2027, scrie capital.ro

 


 Proiectul a fost adoptat cu 217 voturi „pentru”, 6 „împotrivă” și 7 abțineri.

O perioadă de tranziție de doi ani este considerată adecvată

Inițiatorul amendamentului subliniază că o perioadă de tranziție de doi ani este soluția adecvată pentru fermele de animale de blană din România.


În mod concret, după promulgarea legii, va exista un interval de maximum doi ani până la sacrificarea ultimului animal de blană din aceste ferme. O astfel de perioadă de tranziție este considerată necesară pentru a oferi stabilitate economică și pentru a permite proprietarilor fermelor să-și închidă afacerile în mod corespunzător.

De asemenea, angajații acestor ferme vor avea timp să își găsească alte locuri de muncă, fie pe cont propriu, fie cu sprijinul proprietarilor. Cele 24 de luni sunt considerate suficiente, având în vedere dimensiunile reduse ale acestui sector în România, unde mai funcționează doar două ferme de nurci americane și mai puțin de 10 ferme de șinșile.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vulpe, filmată pe o stradă din Cluj-Napoca. Hoinărea pe lângă o facultate. FOTO

Bacterii modificate, noua armă împotriva cancerului. Rezultate uimitoare la șoareci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter