Actualitate
Surpriză în Parcul Natural Apuseni. Un pui de căprioară, fascinat de o cameră de monitorizare. VIDEO
Un moment inedit a fost surprins recent în Parcul Natural Apuseni, unde un pui de căprioară a fost văzut cercetând curios o cameră de supraveghere montată pentru monitorizarea faunei sălbatice
Un pui de căprioară, fascinat de o cameră de supraveghere | Foto: Parcul Natural Apuseni - Facebook
Imagini spectaculoase în Parcul Natural Apuseni.
Un moment inedit a fost surprins recent în Parcul Natural Apuseni, unde un pui de căprioară a fost văzut cercetând curios o cameră de supraveghere montată pentru monitorizarea faunei sălbatice. Micuța căprioară a oferit un spectacol neașteptat, fiind filmată în timp ce se apropia cu precauție, analizând fascinat obiectul neobișnuit.
Parcul Natural Apuseni, o destinație turistică de excelență
Primele inițiative în vederea constituirii unui parc în această zonă îi aparțin lui Emil Racoviță, însă Parcul Natural Apuseni a fost înființat de abia în anul 1990. Acesta se întinde pe trei județe (Alba, Cluj și Bihor). În anul 2009, în cadrul Galei Premiilor „EDEN” de la Bruxelles, Parcul Natural Apuseni a fost premiat ca destinație turistică de excelență.
Parcul Natural Apuseni reprezintă o zonă montană cu forme de relief diversificate, vârfuri, abrupturi stâncoase, chei, văi, ponoare, avene, peșteri.
Vegetația este una specifică în cea mai mare parte habitatelor montane, cu păduri de conifere sau de foioase, păduri în amestec, tufărișuri de arbuști și ierburi de luncă, de pajiște sau de stâncărie.
Fauna parcului este una diversificată și bine reprezentată de mai multe specii de mamifere (urs, căprioară, capra neagră, lup, vidră, veveriță, arici, șoarece de câmp, liliac), păsări (cocoșul de munte, acvila de munte, corb, uliu) pești (păstrăv, scobar, clean), reptile și amfibieni (șopârlă, viperă, salamandră).
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
CITEȘTE ȘI: