Actualitate

Candidatul pentru şefia DNA, Ioan Irimie, a indicat la "rezultate notabile" ale carierei sale cazul deputatului Gabriel Bivolaru

<p><strong>Procurorul Ioan Irimie, candidat pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a susţinut că a primit la evaluarea profesională "foarte bine", indicând la "rezultate notabile" înregistrate pe parcursul activităţii sale soluţionarea, împreună cu Daniel Morar, a cazului Gabriel Bivolaru.</strong></p>

 

"Pe parcursul activităţii mele am înregistrat şi rezultate notabile, cum ar fi dosarul lui Gabriel Bivolaru (fostul deputat PDSR, condamnat pentru fraudarea BRD-n.r.), realizat împreună cu Daniel Morar, în perioada în care am fost delegaţi la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a susţinut Ioan Irimie, joi, în faţa membrilor Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), potrivit Mediafax.


Ioan Irimie a avut la dispoziţie 30 de minute pentru a-şi susţine proiectul de management, el vorbind însă despre parcursul său profesional şi despre "dragostea faţă de sistemul judiciar".

Irimie a confundat Comisia Europeană cu Consiliul European, când s-a referit la Mecanismul de Cooperare şi Verificare.


Procurorul Irimie şi-a exprimat nemulţumirile faţă de scurgerile de informaţii din cadrul anchetelor. "Vreau să întrerup scurgerile de informaţii din cazurile de urmărire penală (...). Eu nu fac telejustiţie, nu am voie să a să aduc la cunoştinţa altor persoane acte premergătoare începerii urmăririi penale şi date din pregătirea trimiterii în judecată", a susţinut Ioan Irimie.

Totodată, el a afirmat că fenomentul corupţiei afectează siguranţa naţională, fără alte detalii. Irimie a contimuat spunând că, "nu în ultimul rând", va acţiona "pentru apărarea banului public, nemaivorbind de fraude".


Pe de altă parte, procurorul Ioan Irimie a afirmat că este bine ca anchetatorii să fie stimulaţi financiar.

"E foarte bine când ii dai la om şi se bucură, e foarte rău când îi iei la om din drepturi", a spus candidatul pentru şefia DNA.


Ioan Irimie şi Tiberiu Niţu, nominalizat pentru funcţia de procuror general al României, compar joi în faţa Secţiei pentru procurori în vederea obţinerii avizului CSM, care este consultativ, decizia finală revenindu-i preşedintelui Traian Băsescu. Fiecare candidat trebuie să-şi prezinte proiectul de management şi apoi să răspundă întrebărilor membrilor Secţiei pentru procurori a CSM.

abonare newsletter