Actualitate

Boc despre modificarea drapelului: SUA şi Franţa nu şi-au schimbat drapelul de la înfiinţarea lor ca naţiune

<div id="yui_3_7_2_1_1370423073905_2001"><strong>Fostul premier Emil Boc consideră că drapelul trebuie să rămână aşa cum arată acum, fără să mai fie înscrisă stema pe el. Boc afirmă că simbolurile naţionale trebuie să rămână constante şi a dat exemplul marilor state ale lumii care nu au modificat nimic la drapel din momentul înfiinţării lor ca naţiune.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, ieri, un amendament prin care va fi menţionată în legea fundamentală înscrierea stemei României pe tricolor. Întrebat de jurnalişti ce părere are despre această modificare, fostul premier Emil Boc a afirmat că “nu este o soluţie benefică în momentul de faţă şi nu cred că de fiecare dată când avem de revizuit Constituţia să schimbăm stema, să modificăm ceva la drapel. Însemnele naţionale trebuie să rămână constante tocmai pentru a căpăta forţă, simbol şi a fi recunoscute. Eu cred că ceea ce s-a făcut în ’90 a fost sănătos, este imboldul oamenilor, a fost produsul Revoluţiei române şi ar trebui să rămână aşa cum a fost Revoluţia din 1989. Spiritul Revoluţiei să nu fie alterat de revizuirea Constituţiei”.
Emil Boc a adăugat că valorile naţionale nu trebuie modificate în fiecare zi deoarece păstrarea lor dă forţă, recunoaştere şi prestigiu unei naţiuni. Un stat cu atât este mai autoritar şi mai recunoscut şi îşi păstrează valorile cu cât nu le modifică în fiecare zi. Eu nu am văzut ca America să îşi schimbe drapelul de la înfiinţare sau de la naşterea naţiunii americane, sau Franţa sau alte naţiuni. Tocmai, faptul că îşi păstrează simbolurile naţionale nealterate le dă forţă, recunoaştere, prestigiu naţional şi internaţional. Cred că ar trebui să păstrăm simbolurile naţionale actuale, ele sunt produsul evoluţiei române şi ele sunt acelea care ne reprezintă astăzi”, a conchis fostul prim ministru.
__._,_.___

Ultimele Stiri
abonare newsletter