Actualitate

Cinematograful Dacia din Mănăştur va fi redat clujenilor anul viitor

<div id="yui_3_7_2_1_1370423080677_19868"><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/05/cinema_dacia.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Procesul de renovare a fostului cinematograf Dacia din cartierul Mănăştur se află acum în faza de licitaţie pentru proiectare. Toate lucrările vor fi încheiate anul viitor.

Virgil Poruţiu, directorul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca a declarat că acum se derulează faza de licitaţie pentru proiectare, iar apoi va fi organizată licitaţia pentru realizarea lucrărilor. “Suntem în stadiul de licitaţie. Acum e pregătită documentaţia de licitaţie pentru proiectare şi după ce avem proiectul facem licitaţia de execuţie. Proiectarea ar trebui să dureze trei luni şi probabil anul viitor va fi finalizată lucrarea”, a precizat Poruţiu. Proiectarea va costa 60.000 lei, iar lucrările de modernizare, 500.000 lei.
În primăvara acestui an, autorităţile locale au îneput deratizarea şi curăţarea imobilului care a fost puternic afectat de incendiile din ultimii ani. Amândouă sălile sunt degradate, podeaua este distrusă, la fel şi pereţii şi mobilierul. La fel de prost arată şi exteriorul clădirii care nu a mai fost renovată de mulţi ani.
Fostul cinematograf Dacia a fost dat în folosinţă în 1981, a funcţionat ca cinematograf cu sala A şi sala B. După 1989 a fost cinematograf, apoi discotecă, după care s-a intrat într-o perioadă în care nu a mai fost utilizat deloc şi a devenit adăpost pentru oamenii străzii de aceea au avut loc multe incidente precum incendii.

Citeşte şi:

FOTO: Cinematograful Dacia va fi renovat și redat clujenilor!

Ultimele Stiri
abonare newsletter