Actualitate

UDMR a depus plângere penală în cazul vandalizării monumentului din cimitirul Crişan

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/05/monument trianon vandalizat m 6.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii locali UDMR au depus plângere penală la Poliție împotriva autorilor necunoscuți care au vandalizat Monumentul Militarilor Maghiari din Cimitirul Crișan. Ei invită clujenii să cureţe împreună monumentul.

Consilierii locali UDMR şi viceprimarul Anna Horvath condamnă gestul celor care au aruncat cu vopsea roşie pe monument. “Avem convingerea că aceste gesturi și fapte care evocă primitivismul epocii Funar pot deveni un obstacol iminent al aspirațiilor comunității române și a celei maghiare. Astfel în fața acestor cazuri este nevoie de acțiuni comune de condamnare”, a declarat Anna Horvath.


În acest spirit, consilierii adresează un apel tuturor cetățenilor cu mentalitate europeană să participe mâine, 6 iunie, ora 17.00 la manifestarea de la Monumentul Militarilor Maghiari din Cimitirul Crișan, unde în prezența unor specialiști în restaurarea și conservarea monumentelor, vor curăța obeliscul ridicat în memoria ostaşilor maghiari căzuţi în Primul război mondial.

Citeşte şi:


NEWS ALERT: FOTO - În ziua în care maghiarii comemorează Tratatul de la Trianon, Monumentul Militarilor Maghiari a fost VANDALIZAT

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter