Actualitate

13 voluntari din Canada ajută la construirea de case Habitat pentru familii nevoiaşe

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/10/voluntaricanadieni.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O echipă formată din 13 voluntari cu vârste cuprinse între 39 şi 77 de ani din Canada se află pe şantierele Habitat for Humanity Cluj, în perioada 3 – 12 iunie. Ei vor ajuta la construirea a patru case, în comuna Chinteni, pentru familii care au nevoie urgentă de o locuinţă. </strong></p>

 


Patru familii în nevoie urgentă de locuință se vor putea bucura de cea de-a șasea comunitate locală Habitat construită în comuna Chinteni de Habitat for Humanity Cluj. Vor fi construite patru case pe un teren de 580 mp. donat de una din familiile ajutate anterior de către organizație. Organizația plănuiește să finalizeze lucrările de construcție din Chinteni până la sfârșitul anului cu ajutorul echipelor de voluntari locali și internaționali.

Stuart McTavish, unul dintre voluntarii canadieni a declarat că echipa din care face parte a venit în ţara noastră “cu o minte deschisă şi nerăbdători pentru o experienţă nouă. E o mare plăcere să vezi cele patru case construite înălţându-se de pe o zi pe alta cu ajutorul nostru, dar la fel de mult ne-a plăcut să vizităm Clujul şi împrejurimile oraşului”.


Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel local, în cei 14 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 563 de familii, respectiv 1.123 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 78 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter