Actualitate

Ziua Eroilor, comemorată mâine cu depuneri de coroane de flori

<p><strong>Mâine, Ziua Eroilor va fi marcată în mai multe localităţi din judeţ prin depuneri de jerbe şi coroane de flori în cimitirele eroilor şi la monumentele închinate lor, prin slujbe religioase şi momente de reculegere.

La Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii, la Monumentul Ostaşului Român şi la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989 la ora 12.30 vor fi depuse jerbe şi coroane de flori de către reprezentanţii instituţiilor de stat, autorităţilor locale şi judeţene.


La ora 12.00 vor avea loc ceremoniale de comemorare a eroilor şi la Monumentul Rezistenţei Anticomuniste de pe strada Cardinal Iuliu Hosu, Monumentul Eroului Aviator Plt. Adj. Traian Dârjan – Cimitirul Someşeni şi la Troiţa de pe Feleac, comuna Feleacu.

La ora 12.00, Ziua Eroilor va fi marcată şi la Cimitirul Eroilor de la Muntele Rece, comuna Măguri Răcătău.


În Ziua Eroilor la ora 12.00 în toate lăcaşurile de cult se trag clopotele, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se păstrează un moment de reculegere.

Ziua Eroilor este marcată ca Sărbătoare Naţională a Poporului Român în cea de-a 40 zi de la Sfintele Paşti, Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos, potrivit tradiţiei româneşti.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter