Actualitate

Ardelenii şi bănăţenii, cei mai graşi dintre români

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/12/grase.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un studiu realizat de un spital din Bucureşti arată că 34% din populaţia României este supraponderală, 14% sunt obezi de gradul 1, 3% au obezitate de gradul 2, iar 3% suferă de obezitate morbidă. Dintre regiunile ţării, în Ardeal şi Banat sunt cei mai mulţi obezi, potrivit www.evz.ro.

Doar 44% dintre români se pot lăuda cu o greutate normală, iar 3% sunt subponderali, adică au o greutate sub cea normală. Peste 56% dintre bărbații români sunt supraponderali și obezi, în timp ce 48% dintre femei se confruntă cu această afecțiune. Conform aceluiaşi studiu, peste 60% dintre românii căsătoriți au probleme cu greutatea.


Îngrijorător este și că 18% din tinerii cu vârste între 15-24 de ani sunt supraponderali. Cele mai avansate tipuri de obezitate sunt întâlnite însă la persoanele cu vârste între 45-64 ani (25,2%). În total, populația României are aproximativ 200.000 tone de exces ponderal, mai arată studiul.

În ceea ce priveşte răspândirea obezităţii pe regiuni, aproximativ 21% dintre respondenții care locuiesc în Ardeal și Banat au declarat că suferă de obezitate. Pe locul următor, cu 17,2% persoane obeze din totalul de locuitori, se regăsește Oltenia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter