Actualitate

15 ANI, speranţa de viaţă a BATERIEI celui mai SUBŢIRE CEAS din lume

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/12/cst-01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CST-01, ceasul realizat de doi designeri şi ingineri de la firma IDEO Labs şi considerat cel mai subţire ceas de mână din lume, are o speranţă de viaţă a bateriei de 15 ani, potrivit evz.ro.

Ceasul are o grosime de doar 0,8 milimetri şi este confecţionat dintr-o singură bucată de oţel. Acesta este mai subţire decât un card de credit, nu are niciun fel de butoane sau şuruburi şi arată ora pe un display bazat pe cerneală electronică, similar celui folosit de e-reader-ul Kindle.


Ce mai are deosebit acest ceas este bateria, care poate fi încărcată în 10 minute şi are o speranţă de viaţă de 15 ani. Bateria trebuie încărcată o dată la o lună, aceasta potând fi reîncărcată de 10.000 de ori.

Ceasul a fost realizat de doi designeri şi ingineri de la firma IDEO Labs, din Chicago, Illinois, şi au avut ca scop conceperea unui dispozitiv care nu se strică. "CST-01 este cel mai minimalist ceas din istorie. Este o brăţară ultra-subţire", a spus Jerry O'Leary, unul dintre realizatorii gadgetului. 
Ceasul are trei mărimi în ceea ce priveşte brăţara iar un astfel de ceas costă aproximativ 80 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter