Actualitate

FOTO - Creşă nouă, în Gheorgheni, din 1 octombrie

Fosta şcoală specială de pe strada Septimiu Albini va fi transformată în creşă. Primarul Emil Boc a vizitat astăzi stadiul lucrărilor.

Clădirea din cartierul Gheorgheni în care a funcţionat fosta şcoală specială este renovată în această perioadă şi va fi dată în folosinţă ca şi creşă. Vor fi create 75 de locuri noi pentru copiii din zonele Borhanci, Bună Ziua şi Fagului, unde nu există deloc şcoală, grădiniţă sau creşă. “În ultimii 20 de ani, în această clădire nu s-au mai efectuat niciun fel de reparaţii de aceea este într-o stare jalnică şi ca atare trebuie refăcută aproape de la zero”, a spus Boc.

Lucrările de modernizare a clădirii costă 671.000 lei şi vor fi gata în 1 octombrie spre deosebire de celelalte lucrări de modernizare şi igienizare din restul unităţilor şcolare care vor fi încheiate în 15 septembrie.


Emil Boc a precizat că Primăria mai are în plan să dea în folosinţă, anul viitor, încă 200 de noi locuri în creşe, pe Moţilor şi pe Coastei. La Moţilor se lucrează la licitaţie, iar pe Coastei, în perioada următoare va fi realizat studiul de fezabilitate.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter