Actualitate

Maestrul Sherban Lupu a suţinut un concert caritabil la Turda

Recitalul maestrului Sherban Lupu, profesor emerit al Universităţii Illinois, Chicago a avut loc aseară cu începere de la ora 18 la Teatrul Municipal din Turda.

Maestrul Sherban Lupu Maestrul Sherban Lupu

Concertul a fost organizat de Centrul Raţiu pentru Democraţie (CRD), în parteneriat cu Raţiu Family Charitable Foundation Londra şi Teatrul Municipal Turda.

În cadrul recitalului, Sherban Lupu a fost acompaniat la pian de Cipriana Gavrişiu.


Prezentatorul evenimentului, Cornel Miron a declarat în deschiderea concertului că banii adunaţi în urma vânzării biletelor vor fi folosiţi pentru proiectele găzduite de Fabrica de Timp Liber (fosta Berărie).

Până acum, a fost achiziţionată instalaţia electrică, iar din banii strânşI în această seară, va fi cumpărată o parte din instalaţia de încălzire a fabricii de timp liber.


Violonistul Sherban Lupu şi-a început studiile la Conservatorul din Bucureşti cu George Manoliu. În 1972 a părăsit România pentru a studia la Guildhall School of Music din Londra cu Yfrah Neaman, perfecţionându-se alături de violoniştii Yehudi Menuhin, Henryk Szering, Nathan Milstein, Norbert Brainin (Amadeus String Quartet) şi Sandor Vegh. A concertat la The Kennedy Center, Gstaad Festival, Aldeburgh Festival, Royal Festival Hall, Queen Elisabeth Hall, Wigmore Hall, St. John's Smith Square şi Carnegie Hall. Din decembrie 2005, Lupu este director artistic al Societăţii George Enescu din SUA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter