Actualitate

Bătălie pentru gunoiul oraşului. Florian Walter vrea şi el să cureţe oraşul

În acest moment, ofertele depuse în cadrul licitaţiei pentru salubrizarea oraşului sunt în faza de analiză. Această etapă ar putea dura câteva săptămâni.

Firmele dornice să câştige contractul pentru salubritatea oraşului au avut ca termen de depunere a ofertelor, 27 ianuarie. Iniţial, termenul a fost 23 decembrie 2013, ulterior a fost prelungit până în 20 ianuarie 2014, iar apoi a fost adăugată încă o săptămână. Câştigătorul/câştigătorii vor prinde un contract cu miză mare: 30 milioane euro pentru om perioadă de opt ani. Până acum se ştie sigur că Rosal şi Brantner Vereş, firmele care au asigurat în ultimii opt ani curăţenia oraşului, sunt dornice de un alt contract pentru următorii opt ani. Ambele au depus ofertă în cadrul licitaţiei. La începutul lunii ianuarie, Sergiu Hossu, directorul Rosal Cluj declara că firma pe care o reprezintă se va înscrie sigur în cursa pentru obţinerea acestui contract. “Vom participa sigur la licitaţie, dar nu ştiu să spun în momentul de faţă dacă pe ambele sectoare”, a spus Hossu.

Conducerea Brantner Vereş a confirmat, de asemenea, înscrierea în cursă. “Am optat pentru ambele sectoare. Noi nu doar că ne înscriem, dar şi câştigăm”, a afirmat, cu încredere, Eugen Vereş, directorul Brantner Vereş.


Concurent serios pentru Rosal şi Brantner Vereş

Între timp, în lupta pentru gunoaiele oraşului s-a înscris şi Florian Walter cu firma Romprest. Finanţatorul U Cluj s-a întors în Cluj-Napoca exact în perioada în care se depuneau ofertele pentru salubritate. În timpul mandatului de primar al lui Sorin Apostu, lui Florian Walter i s-a promis că va primi un contract pentru serviciul de salubritate al oraşului. Apostu a fost arestat astfel că promisiunea pentru Florian Walter a rămas în aer.

Nu a prins contractul pentru salubritate nici în Ploieşti unde i s-a promis acelaşi lucru în momentul în care a preluat echipa de fotbal din localitate.


În cursa pentru contractul de 30 milioane privind curăţenia oraşului, pe lângă Romprest, Rosal şi Brantner Vereş, s-au mai înscris Polaris M Holding din Constanţa, RER Servicii Ecologice Buzău şi Supercom.

Oraşul este împărţit în două sectoare

Firmele/firma care vor/va câştiga bătălia pentru salubritate vor trebui să facă o serie de investiţii, acestea fiind condiţiile impuse de Primărie. Astfel, în oraş vor trebui să fie amplasate aproximativ 3.500 coşuri de gunoi şi să îşi înoiască maşinile şi utilajele.


Contractul cu cele două firme a expirat în octombrie anul trecut, dar a fost prelungit până la desemnarea unui câştigător în urma organizării licitaţiei.

În momentul de faţă, oraşul este împărţit în două sectoare. Rosal Grup SRL operează pe raza sectorului 1 (lotul 1): Mănăştur, Zorilor, Plopilor, Gruia, Grigorescu, Centru-parţial.


Brantner Vereş operează pe raza sectorului 2 (lotul 2): Someşeni, Bulgaria, Mărăşti, Gheorgheni, Andrei Mureşanu, Iris, Dâmbul Rotund, Centru-parţial.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că oraşul va rămâne în continuare împărţit în sectoare.

abonare newsletter