Actualitate

O nouă surpriză la licitația pentru salubritate: ofertele vor fi reanalizate. Au mai rămas doar două firme în cursă

Comisia de specialitate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca va reanaliza ofertele depuse în cadrul licitației pentru salubritate stradală și deszăpezire.

Din cele șapte firme care au intrat în cursa pentru curățenia orașului, cinci au fost eliminate astfel că acum „războiul” se va duce în doi. Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, menținerea deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) care prevede că Primăria Cluj-Napoca trebuie să reanalizeze ofertele depuse în cadrul licitației de salubritate stradală și deszăpezire.

În momentul de față, se vor mai lua în calcul doar ofertele RER Ecologic Oradea și RER Ecologic Buzău, celelalte cinci firme ieșind rând pe rând din competiție. Inițial, pentru lotul I din oraș au fost depuse oferte de către firmele Romprest Service SA,firma finanțatorului U Cluj, Florian Walter, RER Ecologic Service Oradea, Supercom și Rosal Grup SA. Din cele patru oferte, au fost luate în calcul doar ofertele RER Ecologic Oradea și Supercom, celelalte firme fiind eliminate de către Primărie, fără a se preciza motivele eliminării.


Pentru lotul II, au depus oferte Romprest Service SA, RER Ecologic Service Buzău SA, Polaris M Holding Constanța, Rosal Grup SA, Compania de Salubritate Brantner Vereș. Au fost luate în calcul ofertele Supercom, RER Ecologic Buzău și Brantner.

Supercom a ieșit din cursă după decizia CNSC, astfel că acum se mai iau în calcul doar RER Ecologic Oradea și RER Ecologic Buzău.


Ce urmări are decizia Curții de Apel

Primarul Emil Boc a precizat, joi, că decizia Curții de Apel nu înseamnă că se va relua licitația, ci doar că o comisie de specialitate din cadrul Primăriei va reevalua ofertele. “Noi avem o singură obligație, în acest moment, de a reevalua ofertele rămase valabile și de a desemna un câștigător. După sloganul românesc: când trei se bat, au patrulea sau al cincilea câștigă. Astfel, comisia se va întruni din nou și va analiza celelalte oferte care sunt în lucru, pe baza acestei decizii a CNSC. Eu consideră că atât Primăria cât și Consiliul Local și comisia de evaluare a procedat conform legii și conform solicitărilor autorităților statului, în cazul de față, ANRMAP (Autoritatea Națională de Reglementare și Monitorizare a Achizițiilor Publice – n.red.)”, a explicat primarul.

Când se întrunește comisia de specialitate

Comisia care va reanaliza ofertele se va întruni săptămâna viitoare. “La începutul săptămânii viitoare am dispus ca să se întrunească din nou comisia de specialitate și să analizeze ofertele, să stabilească o decizie”, a mai spus Boc.


În cadrul licitației, au fost depuse următoarele oferte: Lot 1/sector 1: Romprest Service SA, RER Ecologic Service Oradea, Supercom și Rosal Grup SA; Lotul 2/sector 2: Romprest Service SA, RER Ecologic Service Buzău SA, Polaris M Holding Constanța, Rosal Grup SA, Compania de Salubritate Brantner Vereș.

Cum s-a ajuns în instanță

Inițial, licitația a fost câștigată de Supercom, dar rezultatul a fost contestat de Rosal și Brantner. În urma constestației celor două firme, CNSC le-a dat câștig de cauză, considerând că cifra de afaceri a Supercom a fost neconformă cu cerințele pentru licitația respectivă. Ulterior, decizia CNSC a fost atacată în instanță de o parte din firmele participante la licitație, iar instanța și-a anunțat, miercuri, decizia.

abonare newsletter