Actualitate
Un nou sabotaj marca Consiliul Judeţean Cluj? Aeroportul riscă să piardă o platformă de parcare pentru aeronave
Nici bine nu a trecut scandalul iscat de Consiliului Judeţean Cluj legat de refuzul asocierii cu aeroportul în vederea atragerii de fonduri europene pentru construirea terminalului intermodal, că un alt “act de sabotaj” la adresa aeroportului a ieşit la iveală. Aeroportul Internaţional Cluj este pe punctul de a pierde o suprafaţă mare de teren destinată parcării avioanelor din vina Consiliului Judeţean Cluj.
Consilierul judeţean Mihai Seplecan spune că aeroportul pierde anual 37.000 de euro din cauza Consiliului Judeţean Cluj care lasă să se piardă o suprafaţă importantă de teren destinată parcării avioanelor în favoarea unei firme private.
“Există înscris în cartea funciară unele drepturi de proprietate în favoarea SC AVIATRANS SRL şi un drept de ipotecă în favoarea unui cetăţean pe nume Liviu Oros, asupra unor suprafeţe din infrastructură aeroportuară formate din platforma de parcare nr. 2 și calea de rulare avioane Bravo. Anual, aeroportul este prejudiciat cu 37.000 de euro. Aceste pierderi pun în pericol chiar activitatea Aeroportului Internațional Cluj. Vorbim despre o suprafață de 8344,83 mp înscrisă în mod nelegal, în lipsa unui titlu valabil de proprietate, în favoarea AVIATRANS SRL“, a precizat Seplecan.
El a mai precizat că există şi o sentinţă civilă a Tribunalului Cluj care a dispus rectificarea cărţii funciare în sensul radierii dreptului de proprietate a SC AVIATRANS SRL asupra căii de rulare avioane și a platformei avioane și înscrierea dreptului de proprietate a Județului Cluj, în administrarea Consiliului Județean Cluj.
“Acest fapt care nu s-a realizat din anul 2010 și până în prezent, așa după cum rezultă din extrasul CF eliberat de ANCPI – Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Cluj-Napoca la data de 5 august 2014. Din 2010 există extrem de multe solicitări adresate CJ Cluj de către conducerea Aeroportului Internațional Cluj pentru a se soluționa acest litigiu, toate rămase fără soluționarea situației juridice a acestor suprafețe în favoarea CJ Cluj. Mă întreb ce anume păzeşte Simona Gaci de trage de timp în această speță? Care sunt interesele domniei sale în posibilitatea ca Aeroportul Internațional Cluj să piardă, prin înstrăinare de către SC AVIATRANS SRL, sau executare silită de către o persoană fizică, a platformei de parcare avioane nr. 2 și a căii de rulare Bravo? Care sunt interesele domniei sale în perpetuarea situației prin care Aeroportul este prejudiciat cu 37 de mii de euro pe an? Sper că nu faptul că, în 2002, anul înstrăinării acestor suprafețe, domnia sa era o novice juristă în Biroul Juridic al CJ Cluj, birou care a produs această încurcătură”, a mai precizat consilierul judeţean.
Directorul Aeroportului Internaţional Cluj David Ciceo a declarat că parcarea pentru avioane uşoare nu poate fi folosită, acea suprafaţă fiind înstrăinată fără niciun act.
“Legat de problema parcării pentru avioane uşoare există o problemă în litigiu şi am solicitat Consiliului Judeţean Cluj să demareze un proces de rectificare a cărţii funciare având în vedere că în momentul de faţă nu o mai putem folosi. E intabulată pe Viatrans. A fost intabulată fără să existe niciun act, ne aduce un prejudiciu de 40.000 de euro pe an şi de asemenea, nu avem locuri de parcare suficiente. Consiliul Judeţean Cluj trebuie să deschidă procesul, decizia irevocabilă prin care CJ Cluj ar trebui s-o facă este din feb 2013, noi am făcut adrese repetate, deja avem prejudicii mari”, a declarat Ciceo.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj spun că au încercat rezolvarea acestei probleme pe cale amiabilă înainte de a deschide un proces.
“Nu există niciun fel de divergenţă cu conducerea aeroportului. Consiliul Judeţean va acţiona în judecată societatea respectivă. Întrucât demersul presupune nişte costuri, taxe de timbru, noi am încercat să rezolvăm problema pe cale amiabilă. Dacă nu vom reuşi să ne înţelegem pe cale amiabilă, bineînţeles că vom acţiona în instanţă”, au transmis reprezentanţii CJ Cluj.