Actualitate
63.000 lei din bugetul local pentru monitorizarea presei
Primăria angajează firmă de specialitate care să se ocupe în fiecare zi de monitorizarea presei locale și naționale.
Primăria Cluj-Napoca alocă 63.000 lei din bugetul local pentru monitorizarea presei. Concret, a lansat un anunț de achiziții publice prin care să desemneze o firmă care să monitorizeze presa locală în fiecare zi. Nu se poate înscrie oricine la licitația organizată de autoritățile locale: ofertantul trebuie să aibă experiență de cel puțin trei ani în monitorizarea presei scrise, online și audio-vizuale și să prezinte cel puțin trei contracte similare derulate în ultimii trei ani având ca obiect servicii de monitorizare de presă împreună cu cel puțin o recomandare din partea beneficiarului. Mai mult, ofertantul trebuie să dețină sistemul de management al calității în conformitate cu standardul ISO 9001:2008 și să poată dovedi acest fapt prin certificat.
Potrivit caietului de sarcini, firma care va câștiga licitația va monitoriza toate programele de știri (jurnale, emisiuni, talk-show-uri) ale posturilor TV locale din Cluj (TVR Cluj, Realitatea TV Cluj, Digi 24 Cluj, Antena 1 Cluj, PRO TV Cluj, Transilvania Live, Look TV, TVR 3), ale posturilor naționale (TVR 1, TVR 2, PRO TV, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV, RomâniaTV, B1 TV, Digi 24, Prima TV, Național TV, Kanal D) și ale posturilor radio cu specific local (Radio Cluj, Napoca FM, Radio Impuls, Realitatea FM Cluj), în prime-time-ul extins 18.00 – 23.00.
Câștigătorul va monitoriza și presa scrisă cu apariție și interes local (Cluj-Napoca): Făclia, Ziua de Cluj, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Transilvania Reporter; site-uri de știri de interes local: Citynews, Știri de Cluj, Ora de Cluj, Cotidian Transilvan/Foaia Transilvană, Napoca News, Ziar de Cluj, Buzznews, Cetățeanul Clujean, Cluj Today etc.
O parte din televiziunile și site-urile din lista enumerată în document nu mai există: Transilvania Live, Realitatea TV Cluj și Cetățeanul Clujean.
În caietul de sarcini mai este menționat că este vorba despre o monitorizare online/presă scrisă/zi și o monitorizare tv/zi, deci un total de 728 monitorizări pe an.