Actualitate

FOTO Topirea zăpezii scoate la iveală adevărate cratere în asfalt. Gropile răsar ca ciupercile după ploaie pe străzile din Cluj

Zăpada s-a topit, dar au rămas gropile. Multe străzi din Cluj-Napoca arată acum ca după război. Materialele antiderapante şi zăpada au distrus carosabilul şi în acest an, iar mulţi şoferi reclamă faptul că şi-au stricat maşinile în hârtoape şi sunt nevoiţi să dea dovadă de multă îndemânare pentru a le ocoli.

Ninsorile, îngheţul şi materialul antiderapant împrăştiat de drumari sunt principalele cauze ale apariţiei gropilor în carosabil. În fiecare an, şoferii trebuie să facă faţă coşmarului craterelor din asfalt.

Potrivit şoferilor, cele mai multe gropi au apărut în Piaţa Mihai Viteazu şi în faţa Camerei de Comerţ.


“Strada Voievodul Gelu este aproape impracticabila pe o porţiune de 20 metri din cauza gropilor imense care s-au format şi a gheţii”, se plânge un clujean.

Alţi şoferi transmit Primăriei Cluj-Napoca “să repare o groapă care a început să se facă pe trecerea de pietoni din faţa băncii Nextebank, strada Horea colţ cu Piaţa Mihai Viteazu. Vedeţi că în faţa Camerei de Comerţ au apărut trei gropi”.


“Ca şi participant la trafic în Cluj-Napoca doresc să vă semnalez spre remediere cel puţin trei gropi: pe strada Cloşca colţ cu Einstein, pe trecerea de pietoni strada Horea colţ cu Mihai Viteazu din faţa băncii Nextebank, pe strada Horea colţ cu Dragalina, în faţa Camerei de Comerţ. Semnalez multe canale neaduse la nivel pe strada Bucureşti”, mai spune un alt şofer.

Probleme cu gropile sunt şi în cartierul Mănăştur sau Gheorgheni.


Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca a anunţat că, de luni, au început lucrările pentru astuparea gropilor apărute.

“Au fost demarate deja lucrări de întreţinere punctuale având în vedere îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice şi topirea zăpezii. Unde e asfalt mai slab logic că cedează, dar vom interveni pentru a reduce disconfortul şoferilor. În primul rând, vom începe lucrările pe arterele principale, după care intervenim în cartiere”, transmit reprezentanţii RADP Cluj, care au mai adăugat că vor efectua şi o monitorizare a tuturor gropilor apărute în carosabil în sezonul rece, pentru repararea lor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter