Actualitate

273 de ore pontate şi plătite, nicio semnătură s-o dovedească!

Claudiu Salanţă – responsabilul tehnic al proiectului SMID şi arhitect-şef al judeţului – a “pontat” 273 de ore, dar nu a participat la nicio şedinţă! Cum este posibil?

Responsabil tehnic, arhitect-șef, urbanist... Acest “copil-teribil” al urbanismului clujean, Claudiu Salanţă, lucrează chiar și când nu este prezent.

În trei luni calendaristice (aprilie, mai, iunie 2014), Salanţă a pontat 273 de ore pentru proiectul SMID (Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor), dar nu-i apare nicio semnătură pe procesele verbale ale ședințelor echipei de implementare.


În total, până septembrie 2014, dată la care SMID a fost definitiv aruncat la gunoi, Salanţă a raportat 500 de ore lucrate în cadrul proiectului; infim față de șefa de proiect, Mariana Raţiu, care a "reuşit" 2.871 de ore.

Cu toate acestea, rămâne un mister ce anume a putut lucra 273 de ore fără să participe la nicio ședință timp de trei luni, și o uimire cum s-au putut plăti aceste ore fără niciun document justificativ conform uzanțelor Uniunii Europene. (Documentele pot fi descărcate de aici.)


Centrul de Deşeuri, îngropat, gunoaiele stau în stradă

De mai bine de jumătate de an s-a aşternut liniştea în ceea ce priveşte organizarea de către Consiliul Judeţean Cluj a unei noi licitaţii privind finalizarea lucrărilor la Centrul de Deşeuri. Oficialii CJ Cluj au reuşit să ducă opinia publică cu zăhărelul, promiţând organizarea unei noi licitaţii încă din luna decembrie a anului trecut, apoi termenul s-a mutat pentru luna ianuarie, apoi pentru luna februarie şi tot aşa. Suntem în luna mai şi nici vorbă de o nouă licitaţie la Centrul de Deşeuri.

Singura realizare din anul 2015 a echipei de implementare a proiectului la Centrul de Deşeuri este organizarea unei licitaţii privind achiziţia de “servicii de consultanţă tehnică pentru sprijin la întocmirea documentaţiei de atribuire necesară contractării lucrărilor la celula de depozitare şi a zonei administrative şi sprijin în perioada de elaborare de către viitorul antreprenor a noului proiect tehnic la Centrul de Deşeuri”.


Pe scurt, Consiliul Judeţean va plăti din bugetul propriu 30.000 de euro pe serviciile unui expert care să le spună (n.red. echipei de implementare a proiectului CMID) cerinţele tehnice care să fie solicitate în documentaţie, să îi ajute la întocmirea documentaţiei, să îi asiste în timpul licitaţiei şi să vină cu răspunsuri din punct de vedere tehnic. Şi toate astea în vederea postării pe SEAP a anunţului privind noua licitaţie la Centrul de Deşeuri.

Valoarea contractului pentru construirea Centrului de Deşeuri este de 107.520.112,98 lei fără TVA, iar termenul de finalizare a fost 19 octombrie 2014.


Citiţi şi:

Mariana Raţiu, doamna 10%! Prezenţă.


Au ţinut DOI ANI gunoiul sub preş!

Contractul pentru Centrul de Deşeuri A FOST ARUNCAT LA GUNOI. După 2 ani de zile, Clujul s-a întors de unde a plecat

Alba-neagra cu gunoiul clujenilor. DEŞEURILE RĂMÂN PE STRADĂ!

abonare newsletter