Actualitate
Societatea Coral, relaţii contractuale cu Primăria Cluj-Napoca din 2006 - DOCUMENTE. Patronul Coral apare în dosarul lui Uioreanu de corupţie
Societatea Coral, ale cărei relaţii contractuale cu Primăria Cluj-Napoca sunt verificate miercuri de o echipă de la DNA Cluj, are contract cu municipalitatea din 2006, pentru prestarea serviciilor de deratizare şi dezinsecţie.
Primăria Cluj-Napoca are un contract cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare a domeniului public încheiat în 2006, după o licitaţie câştigată de SC Coral Impex SRL, pe o durată de patru ani, prelungit în 2010, printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru 7 ani şi 7 luni.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, acordul cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare pe domeniul public în municipiul Cluj-Napoca a fost stabilit în urma unei licitaţii publice în anul 2006. Ulterior, în 2010, contractul a fost prelungit, fără licitaţie, din iniţiativa primarului. La acel moment, primar al municipiului Cluj-Napoca era Sorin Apostu.
„Primăria Cluj-Napoca are un contract cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare a domeniului public încheiat în anul 2006, în urma unei licitaţii publice câştigate de SC Coral Impex, pe o durată de patru ani, prelungit în 2010, printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru o perioadă de 7 ani şi 7 luni. În 2010 nu a mai fost organizată o licitaţie, CL optând pentru această variantă de prelungire a contractului, din iniţiativa primarului de atunci, Sorin Apostu. Intrarea în vigoare a prelungirii a devenit efectivă din 12 iulie 2011, iar de atunci curge termenul de 7 ani şi 7 luni. În urma licitaţiei în urma această societate a fost desemnată câştigătoare şi s-a semnat un acord cadru pe o durată de patru ani. La data de 14 decembrie 2010 Consiliul local Cluj-Napoca a adoptat o hotărâre prin care prelungeşte aceste contracte de prestări servicii pentru o perioadă de şapte ani şi şapte luni, în relaţie contractuală cu aceeaşi societate comercială, care prestează aceste activităţi în standarde pe care noi le considerăm foarte ridicate”, a declarat presei Oana Buzatu.
Hotărârea de Consiliu local votată în 2010 a vizat ca intrarea în vigoare efectivă a prelungirii să se facă în data de 12.07.2011, pentru o perioadă următoare de şapte ani şi şapte luni.
Oana Buzatu a mai explicat că acest acord cadru prevede preţuri unitare pe tipuri de servicii prestate.
„Există o valoare minimă sub care nu putem consuma servicii, respectiv o valoare maximă pe care nu o putem depăşi pe durata valabilităţii contractului. În funcţie de nevoi, primăria a solicitat pe bază de comenzi anumite tipuri de servicii, în anumite cantităţi pe parcursul întregului contract. Serviciile prestate de Coral Impex sunt valabile pentru tot domeniul public al municipiului Cluj-Napoca, existând etape periodice de dezinsecţie şi tratamente anti-căpuşe, de exemplu”, a spus purtătorul de cuvânt.
SC Coral Impex SRL are sediul central la Ploieşti. Numele patronului firmei Coral Impex SRL, Alexandru Badea a apărut și în dosarul de corupție care se referă la fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Badea figurează pe lista oamenilor de afaceri care i-au dat mită lui Uioreanu, cu suma de 70.600 de lei, pentru a aproba efectuarea unei plăţi în valoare de 130.000 de lei pentru serviciile de deratizare făcute de societate la şcolile din judeţul Cluj.
Surse judiciare au declarat că verificări au avut loc şi la sediul Coral Impex din Cluj-Napoca, din cartierul Gheorgheni.
O echipă de procurori din cadrul DNA Cluj efectuează, miercuri, verificări la sediul primăriei municipiului Cluj-Napoca. DNA Cluj a solicitat să i se pună la dispoziţie, spre verificare, copii după hotărâri ale Consiliului Local, precum şi contracte de prestări servicii şi contracte de sponsorizare care au fost încheiate între primărie şi firma SC Coral Impex.
Reamintim că în la 9 noiembrie 2011, Sorin Apostu a fost reţinut de DNA şi apoi arestat printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj sub acuzaţia că a luat mită în schimbul încheierii unor contracte legate de asigurarea parcului auto şi de salubrizare. Ulterior, în iulie 2013, Curtea de Apel Târgu Mureş l-a condamnat pe fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în cauza de corupţie în care a fost trimis în judecată alături de soţia sa, Monica Undina Apostu, omul de afaceri Călin Mihai Stoia şi de denunţătoarea din acest dosar, Aspazia Droniuc.