Actualitate

În plin scandal Pomohaci, mai mulți MINORI au participat la Parada Gay de la Cluj - VIDEO

Fie că au venit însoțiți de părinți sau singuri, mai mulți minori au participat la marșul gay de la Cluj-Napoca.

Între sutele de manifestanți de la marșul gay și-au făcut loc și cinci adolescenți de 14 ani, elevi la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, iar alți doi la Transylvania College, potrivit stiridecluj.ro. Pe lângă aceștia, un alt minor, sub vârsta de 10 ani, poate fi văzut ținut pe umerii tatălui în timp ce participă la parada gay.

Cei cinci elevi au venit singuri la marș, având permisiunea părinților.”Ne-au spus numai să avem grijă când plecăm de aici. Am văzut și noi că sunt oameni intoleranți, dar noi am venit numai pentru a susține această cauză. Am aflat ce probleme au și credem că libertatea și acceptarea celorlalți sunt cele mai importante lucruri. Noi sperăm ca mentalitatea să se schimbe. Ne-am interesat și noi și am aflat prin ce probleme trec cei din comunitatea LGBT și nu ni se pare normal”, a spus una dintre tinere.


Cu toate acestea, chiar ei mărturisesc că la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” au colegi care nu privesc cu ochi buni acest marș. ”Părerile sunt împărțite. Sunt unii, mai puțini, care cred că nu ar avea voie să facă acest marș. Noi am venit să-i susținem pentru că vrem o lume mai bună”, a spus și singurul băiat din grup.

"Din punctul nostru de vedere, al instituției, atât timp cât noi vom fi sesizați cu date concrete, poze, cu copii care participă la acest marș ne facem imediat datoria împreună cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj. Dacă nu, este extrem de greu să ne autosesizăm pentru că nu avem niciun fel de date despre acești copii care participă la acest gen de marșuri cu caracter sexual. E un pic complicat. Până la urmă e răspunderea părinților, a familiei. Doar dacă în cazul, doamne ferește, în care ar fi agresați în timpul marșului, e obligatoriu să ne sesizăm și să facem anchetă împreună cu IPJ Cluj să vedem condițiile în care au participat la marș și cum s-au organizat aceste manifestări. Noi avem un telefon de urgență unde orice poate face sesizare la orice fel de fapte, neglijențe, abuz la adresa copiilor", a declarat pentru Monitorul de Cluj Daniel Tămaș, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.


Organizatorii Paradei Gay de la Cluj și-au închis telefoanele și nu au putut fi contactați.

abonare newsletter