Actualitate
Aproximativ 100 de persoane au protestat faţă de serviciile sociale din străinătate care preiau copii
Aproximativ 100 de persoane au participat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un protest pentru susţinerea Cameliei Smicală, ai cărei copii au fost preluaţi de autorităţile din Finlanda, dar şi pentru alte cazuri similare.
Camelia Smicală este o doctoriţă din Piatra Neamţ care locuieşte în Finlanda, iar copiii săi minori, Maria şi Mihai, au fost luaţi de lângă mama lor, în urma unei descinderi a serviciilor de protecţie a copilului şi a poliţiei. În prezent, minorii sunt internaţi într-un orfelinat din Finlanda.
Reprezentanţii comunităţii "Pro Reîntregirea Familiei", care au organizat protestul de la Cluj, susţin că cei doi copii ar fi ameninţaţi.
"Protestăm pentru susţinerea familiilor de români cărora le-au fost răpiţi copiii de către serviciile sociale anticreştine din ţările aşa-zis mai dezvoltate. Protestul este pentru Camelia Smicală şi copiii săi, care i-au fost luaţi de autorităţile din Finlanda, împotriva voinţei lor. Deşi cei doi au exprimat public că doresc să fie lăsaţi acasă, alături de mama lor, pentru că altfel sunt abuzaţi, autorităţile finlandeze nu au vreo reacţie în acest sens. Mai mult, copiii sunt ameninţaţi că vor fi diagnosticaţi cu diverse boli când îşi exprimă dorinţa de a se alătura mamei lor", a susţinut un reprezentant al organizatorilor.
Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje pe care scria "Îmi vreau băiatul înapoi", "Lupt pentru voi", "Finlanda, întreaga lume este cu ochii pe tine. Nu renunţăm. Redă-i pe Mihai şi Maria înapoi mamei lor".
„Din nefericire majoritatea oamenilor nici nu bănuiesc ce dezastre lasă în urmă monstrul acesta dezlănţuit din străinătate, pe nedrept numit 'Protecţie' a Copilului. Serviciile lor sunt distructive, antifamilie şi anticreştine. (...) Problema nu este deloc minoră, fiindcă statisticile oficiale, cele publicate chiar de ei, indică cifre alarmant de mari. O ţară precum Anglia răpeşte, anual, cu sprijin birocratic, peste 50.000 de copilaşi, preferaţi fiind noii-născuţi sau cei mai mititei. Nu mai vorbim de notoria Norvegie, care a maltratat nu doar familiile Bodnariu, Nan, Dina, Avramescu, Kolcza. Statisticile îngrijorătoare arată că şi acolo, unde întreaga populaţie este de doar 5.000.000, se răpesc, anual, între 10.000 şi 12.000 de copii. Deci, cazul Bodnariu nu este deloc un caz izolat", mai spun organizatorii.