Actualitate

Parcul Tineretului va fi aprobat. Cât investește Primăria în cea mai mare zonă verde a orașului?

O suprafață de peste 21 de hectare de teren situat în zona Bulevardului Muncii va fi transformată în ceea ce se dorește a fi cel mai mare parc al Clujului.

parcultineretului parcultineretului

După ce în luna decembrie a anului trecut consilierii locali au aprobat indicatorii tehnico-economic, aceștia vor vota în ședința de miercuri proiectul și cheltuielile aferente privind obiectivul de investiții “Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului-Pădurea Clujenilor”. Investiția de aproape 5 milioane de euro va fi făcută cu fonduri neramburabile, contribuția de la bugetul local fiind de 270.000 de euro.

Se aprobă proiectul “Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului-Pădurea Clujenilor”, în vederea atragerii de fonduri nerambursabile prin Programul Operațional Regional-Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Se aprobă valoarea totală a proiectului în cuantum de 22.861.202,24 lei. Se aprobă contribuția proprie a Municipiului Cluj-Napoca în cadrul proiectului valoare totală de 1.229.156,04 lei reprezentând suma cheltuielilor neeligibile ale proiectului în cuantum de 787.685,70 lei și cofinanțarea de 2% din valoarea eligibilă proiectului în cuantum de 441.470,34 lei", se arată în proiectul hotărârii.


În data de 29.12.2018 Municipiul Cluj-Napoca a depus în sistemul My SMIS proiectul de “Înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului-Pădurea Clujenilor”. Printre tipurile de activități care vor fi finanțate în cadrul proiectului se numără realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclete, creare torturare. de asemenea vor fi amenajate spații verzi prin plantarea de plante perene/gazonare a  suprafețelor. Clujenilor le vor fi create facilități pentru recreere( zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii). Tot în cadrul proiectului vor fi achiziționate și montate elemente constructive de tipul alei, foisoare, pergole, grilaje, grupuri sanitare, spații pentru întreținere/vestiare, scene. Pentru spațiile amenajate prin proiect va fi realizat și un sistem de irigații și sistem de iluminat iar ulterior.

Durata de execuție a lucrărilor este estimată la doi ani însă e greu de crezut că investiția va fi finalizată mai devreme de 2023 ținând cont și de faptul că municipalitatea este obligată să organizeze o licitație pentru a desemna constructorului.

abonare newsletter