Actualitate

VIDEO Mobilizare lentă, „șantier părăsit” pe Autostrada Transilvania: „Greu de crezut că vom circula pe-aici în 2021!”

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură (API) au efectuat, miercurea trecută, o nouă vizită pe șantierul lotului Câmpia Turzii – Chețani, parte din Autostrada A3 (Autostrada Transilvania).

VIDEO Mobilizare lentă, „șantier părăsit” pe Autostrada Transilvania: „Greu de crezut că vom circula pe-aici în 2021!”, foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură VIDEO Mobilizare lentă, „șantier părăsit” pe Autostrada Transilvania: „Greu de crezut că vom circula pe-aici în 2021!”, foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Deloc mulțumiți de ce au găsit în teren și „înarmați” cu imagini aeriene, reprezentanții ONG-ului susțin că mobilizarea constructorului Straco lasă de dorit.

„Pe lotul Câmpia Turzii – Chețani, parte din Autostrada A3, cei de la Straco au același ritm de execuție extrem de lent. Soluționarea problemelor financiare cauzate de insolvență se lasă așteptată, iar mobilizarea în teren este grăitoare, așa cum se observă în cadrele aeriene făcute miercurea trecută”, se arată într-un comunicat al API.


Dacă până la începutul verii progresul a fost unul rezonabil la principalele structuri ale sectorului Chețani – Hădăreni, se pare că și aici „au dispărut” muncitorii, oferind senzația unui „șantier părăsit”. Nodul rutier Chețani este singurul loc unde mobilizarea este apropiată de normalitate, avertizează reprezentanții Asociației.

Potrivit datelor oficiale, stadiul fizic a ajuns la 27%, în timp ce avansul mediu din 2019 a fost de doar 1,3% pe lună. Prin urmare, în ritmul actual, este greu de crezut că tronsonul de 15,7 km poate fi dat în circulație chiar și în anul 2021!, susține API.


DRDP Cluj schimbă panouri de circulație...

„Solicităm responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să urgenteze constructorul în vederea finalizării nodului Chețani, astfel încât lotul vecin al celor de la Astaldi – Max Boegl să poată fi deschis imediat ce va fi gata, după care să ia rapid o decizie privind continuarea lucrărilor pe restul proiectului”, este mesajul Asociației Pro Infrastructură pentru conducerea CNAIR.

Între timp, secția Autostrăzi din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a anunțat că se efectuează lucrări de înlocuire a indicatoarelor rutiere deteriorate pe Autostrada Transilvania, între Câmpia Turzii și Turda.


Bucata de autostradă între Câmpia Turzii și Târgu-Mureş este împărţită în patru loturi: lotul 1 Ungheni – Ogra (10,1 km), lotul 2 Ogra – Iernut (3,6 km), lotul 3 Iernut – Cheţani (17,9 km) și lotul 4 Câmpia Turzii – Cheţani (15,7 km). Deocamdată, doar două tronsoane între Ungheni și Iernut, cu o lungime totală de circa 14 km au fost date în folosință, în decembrie 2018.

Ultimele Stiri
abonare newsletter