Actualitate
Vrei să scapi de prețurile exagerate ale chiriilor din Cluj? Poți cumpăra casă cu UN EURO într-o locație de VIS
Mulți se plâng de prețurile exagerat de mari ale locuințelor și chiriilor din Cluj. Acum, aceștia pot face o schimbare radicală în viața lor.
Bisaccia, un orășel rural din sudul Italiei, se alătură campaniei pentru repopularea zonei și scoate la vânzare câteva zeci de case, fiecare la prețul de un euro, informează site-ul postului CNN.
În campanie sunt și câteva orașe din Sicilia, care vând case vechi și părăsite la prețul de un euro.
Bisaccia este o destinație turistică pitorească în sudul Italiei și se alătură altor zone din țară care încearcă să salveze comunitățile printr-un stimulent care să motiveze oamenii să se mute în regiune și anume scoaterea la vânzare a 90 de case vechi, la prețul de un euro bucata.
„Ne confruntăm cu o situație particulară. Zona se întinde cam pe toată regiunea antică a orășelului. Casele părăsite sunt grupate împreună, una lângă cealaltă de-a lungul acelorași drumuri. Unele case au chiar intrare comună”, a spus viceprimarul orașului Francesco Tartaglia, pentru CNN Travel.
Spre deosebire de alte orașe și localități care au oferte pentru oamenii care se angajează la o singură renovare, oficialii din Bisaccia spun că arhitectura restrânsă a orășelului dă posibilitatea derulării mai multe proiecte pentru comunitate.
Ca de obicei, în astfel de investiții, cumpărătorii trebuie să își ia angajamentul renovării proprietății nou achiziționate, însă spre deosebire de alte orașe, nu există un plafon al investiției și nici o perioadă de timp în care lucrările trebuie să fie finalizate.
Un avantaj în Bisaccia este că toate casele nelocuite, abandonate în urmă cu mai mulți ani de rezidenții care au plecat în căutarea unui viitor mai bun, sunt deținute de autoritățile locale. În majoritatea orașelor italiene ofertelor de cumpărare a caselor la un euro implică trazacții complicate cu proprietarii inițiali.
„Acest lucru este o garanție că procesul achiziției va fi rapid și simplu. Nu va fi nevoie să urmărim, să alergăm după descendenții vechilor proprietari, nici nu vor explica probleme cu o terță parte implicată în demers”, a explicat Tartaglia.