Actualitate
Emil Boc, în Comitetului European al Regiunilor: „La Cluj, am dezvoltat un ecosistem de încredere”
Primarul Clujului, Emil Boc, prezent în ședința plenară a Comitetului European al Regiunilor, a vorbit despre măsurile sociale și din domeniul educației luate de administrația locală pe durata pandemiei de COVID19.
Emil Boc, în Comitetului European al Regiunilor: „La Cluj, am dezvoltat un ecosistem de încredere”
Edilul Clujului a vorbit, în cadrul unei conferințe a Comitetului European al Regiunilor, despre măsurile luate de administrația locală în timpul pandemiei de coronavirus.
Astfel, Emil Boc a enumerat cei patru piloni care au stat la baza „ecosistemului” de întrajutorare clădit de municipalitate pe durata pandemiei de COVID19: talent, tehnologie, toleranță și încredere.
„Cluj-Napoca în cei patru «T»: talent, tehnologie, toleranță, încredere („trust”, în limba engleză - n.red.). Am creat un ecosistem al încrederii între toți actorii implicați pe durata pandemiei de COVID19. Eco și nu Ego este principiul care ne-a ajutat să abordăm nevoile comunității în aceste vremuri grele”, a scris pe Twitter Partidul Popular European (EPP), citându-l pe primarul Emil Boc.
Un singur Cluj
Totodată, primarul Emil Boc a vorbit despre inițiativa „Un singur Cluj”, prin care au fost strânse fonduri pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru cei din linia întâi a luptei cu coronavirusul, au fost oferite camere la hotel pentru doctori, iar resursele oferite de voluntari și-au găsit calea spre membrii nevoiași ai comunității.
„Prin «Un singur Cluj», am reușit să strângem fonduri pentru echipament, am oferit camere la hotel pentru doctori (pentru a le proteja familiile) și am potrivit resursele oferite de voluntari cu nevoile comunității”, a mai arătat Boc.
Măsuri pentru sprijinirea învățământului online
Edilul clujean a mai vorbit și despre sprijinul acordat învățământului clujean, prin achiziționarea a peste 2.000 de tablete pentru elevi, pentru desfășurarea online a cursurilor.
„Învățământul online ridica o mare problemă, astfel că am furnizat tablete pentru peste 2.000 de elevi, pentru ca procesul de învățare să nu fie întrerupt și am creat, de asemenea, un cluster al educației, C-EDU, un loc unde să abordăm toate provocările acestui «nou normal»”, a mai transmis Emil Boc.
CITEȘTE ȘI
Metroul din Cluj, realizat mai rapid decât cel din Drumul Taberei. Boc: „Se aliniază astrele mai bine pentru noi decât pentru București”