Actualitate

EXCLUSIV. Șoferii clujeni, exasperați de EUROINS! Firma de asigurări are întârzieri uriașe la plata despăgubirilor

Mii de șoferi din toată țara au probleme din cauza firmei de asigurări EUROINS care refuză acordarea despăgubirilor la timp.

 

 


Într-o situație asemănătoare se află și Octavian, cel care a avut accident pe data de 30 noiembrie. Șoferul a fost implicat într-un accident cu daune serioase, iar Euroins avea de achitat suma de 13.330 de lei în urma constatării și a finalizării dosarului.
 

„Am fost implicat într-un accident serios pe 30 noiembrie, de Sf. Andrei și am așteptat 4 luni după banii pe care trebuie să-i primesc de la această firmă de asigurări. Am finalizat dosarul de daună și am acceptat oferta lor pe data de 22 decembrie, însă nimeni nu s-a grăbit să-mi vireze banii în cont. Am tot așteptat, zilele au trecut și din păcate niciun semn din partea lor”, a spus bărbatul pentru Monitorul de Cluj.


Banii virați în câteva zile după plângere

„A trecut o lună, două, trei și am început să caut soluții pentru ca să-mi rezolv problema și să primesc banii. Am aflat că termenul legal este de 10 zile pentru ca asiguratorul să plăteasca dauna. Ulterior, am intrat pe un grup de facebook și am aflat că Euroins procedează astfel cu foarte mulți șoferi și banii sunt recuperați doar după ce faci o petiție la Autoritate de Supraveghere Financiară. Am transmis o solicitare joi, 1 aprilie și pe data de 5 aprilie am primit banii în cont. Sunt dezamăgit de cum s-a comportat această firmă de asigurări cu mine, însă vreau ca toți șoferii să știe că au dreptul la această petiție pe siteul ASF.”, a mai adăugat Octavian.

Bărbatul a mai mărurisit că acum așteaptă să primească din partea celor de la Euroins și despăgubirea de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere. Firmele de asigurări sunt obligate să achite aceste despăgubiri, dar foarte puțini dintre șoferi cunosc acest lucru.


Situația lui Octavian nu este singulară, pe internet fiind create grupuri numeroase de șoferi care ajung la disperare din cauza firmei de asigurări care nu achită la timp sume importante de bani.

ASF recomandă tuturor șoferilor să facă petiții

Monitorul de Cluj a solicitat un punct de vedere din partea Autorității de Supraveghere Financiară, iar recomandare a fost ca toți șoferii care au probleme să facă o petiție pe site sau să trimită un e-mail la adresa office@asfromania.ro cu următoarele date:


- Nume și prenume
- Adresa de domiciliu
- CNP
- Număr de telefon
- După caz, denumirea entității reclamate, tip asigurare, serie și număr poliță, număr dosar daună

Euroins, amendă de 450.000 de lei în 2021

City Insurance și Euroins au fost amendate cu 500.000 de lei, respectiv 450.000 de lei pentru întârzieri la plata daunelor RCA la începutul lunii ianuarie.


Conform unui comunicat de presă transmis la începutul lunii ianuarie de ASF, în urma controalelor făcute de ASF s-a descoperit că ambele societăți au mari întârzieri la plata despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter