Actualitate

Vacanțe 2021. Ce reguli trebuie să respecte românii care vor să călătorească în Grecia, Turcia sau Bulgaria

Vacanțe 2021. Vezi care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a călători în Grecia, Turcia și Bulgaria.

 

 


Vacanțe 2021. Chiar dacă este pandemie, unele țări și-au deschis granițele pentru turiști, dar au impus unele reguli pentru a menține situația epidemiologică sub control. Regulile sunt diferite de la o țară la alta, însă majoritatea cer dovada vaccinării antI-COVID sau prezentarea unui teste negativ COVID. Bulgaria, Turcia și Grecia au și alte reguli pe lângă cele obișnuite.

 

Vacanțe 2021. Condiții de călătorie în Bulgaria:

Turistii care vor sa mearga in Bulgaria trebuie sa stie ca aceasta tara se afla in situatie de urgenta epidemiologica pana la data de 31 iulie 2021.


Bulgaria se află în stare de urgență până pe data de 31 iulie 2021, iar turiștii vor fi nevoiți să respecte anumite reguli.

Românii pot intra în Bulgaria fără a prezenta un test PCR negative sau dovada vaccinării anti-COVID. Însă pentru cei care vin din alte țări, trebuie neapărat să prezinte un test PCR negative, dovada vaccinării, sau un document care să ateste că au fost infectați cu COVID-19, potrivit Ministerului Afcerilor Externe.


Copiii cu vârsta de până la cinci ani sunt exceptați de la aceste reguli.

Vacanțe 2021. Condiții de călătorie în Turcia:

Turiștii care vor să călătorească în Turcia au de îndeplinit anumite condiții, iar una dintre ele este completarea formularului de intrare prin intermediul portalului register.health.gov.tr, cu maxim 72 de ore înainte de îmbarcare, potrivit Ministerului Afacerilor Externe


Formularul va fi prezentat la îmbarcare în format fizic (tiparit) sau electronic (pe telefonul mobil/tableta). Turiștii vor primi un cod HES, în baza căruia vor putea vea access la transportul intern și la cazare.

Persoanele care prezintă dovada vaccinării anti-COVID și care au îndeplinit condiția de 10 zile de la rapel, nu mai trebuie să prezinte un test negative PCR. De asemenea, persoanele care prezintă dovada infectării cu COVID-19 în ultimele 6 luni pot intra în Turcia fără alte documente.


Persoanele care nu pot prezenta dovada infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau a vaccinării, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test tip PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în țară sau al unui test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii în Turcia, iar testele trebuie traduse în engleză.

Vacanțe 2021. Condiții de călătorie în Grecia:

Turiștii care vor să călătorească în Grecia trebuie să prezinte un test PCR negative, dovada vaccinării anti-COVID și cele 14 ziloe de la rapel sau un document care să ateste că au avut COVID-19 în ultimele 9 luni. Testul PCR trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Turiștii trebuie să completeze și formularul PLF (Passager Locator Form), online, cu cel putin 24 de ore înainte de efectuarea călătoriei, indiferent de statul de proveniență.
Autoritățile elene efectuează în continuare teste rapide, aleatorii, la punctele de trecere a frontierei.

CITEȘTE ȘI:

Țări în care românii pot călători FĂRĂ a sta în CARANTINĂ. Ce AVANTAJE au cei VACCINAȚI?
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter