Actualitate

Locuințele sociale de pe Ghimeșului au fost recepționate. Cum arată apartamentele?

Au fost recepționate cele 12 apartamente de pe strada Ghimeșului, care vor fi utilizate ca locuințe sociale, cu mai bine de doi ani întârziere.

 

 


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, a anunțat că a fost făcută recpția la apartamentele de pe strada Ghimeșului, care vor fi folosite ca locuințe sociale.

 


„Azi am efectuat recepţia blocului de apartamente de pe strada Ghimeşului, care vor fi utilizate ca şi locuinţe sociale. Imobilul este structurat în 2 scări, fiecare cu un număr de 6 apartamente. Valoarea investiției este 3,4 milioane de lei”, a declarat viceprimarul Clujului.

 

Primarul Emil Boc a anunțat finalizarea locuințelor sociale în luna mai 2021, deși acestea erau promise de municipalitate încă din anul 2019, pandemia de coronavirus îngreunând respectarea termenului.


„Au fost finalizate locuințele sociale de pe str. Ghimeșului. Urmează faza de recepție a lucrărilor imobilul cu funcțiuni publice și locuințe sociale situat pe str. Ghimeșului a fost finalizat. Urmează faza de recepție a lucrărilor. Suprafața desfășurată este de 1258,40 mp iar suprafața construită este de 293,54 mp. Imobilul de locuințe este structurat în 2 scări, fiecare cu un număr de 6 apartamente.

Parterul construcției va fi destinat unor spații cu funcțiuni publice. Sunt asigurate și locuri de parcare amenajate pentru un număr de 14 autoturisme - câte 1 loc de parcare pentru fiecare apartament și 2 locuri de parcare pentru spațiile cu funcțiuni publice”, a explicat Boc pe rețelele de socializare, în mai.


Valoarea investiției este de 3.417.546,56 lei fără TVA, a anunțat edilul.

Blocul, promis încă din anul 2019

Locuințele sociale de pe strada Ghimeșului figurau, în urmă cu doi ani, pe lista principalelor obiective de investiții pentru perioada 2019-2020. Tot atunci, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dădea asigurări că proiectul va fi dus la bun sfârșit în 2019, însă inaugurarea a fost amânată. Pandemia de coronavirus ar fi dat peste cap socotelile, spunea edilul în 2020.


Potrivit primarului, constructorul – SC Ceconi SRL – este singura companie care a anunțat Primăria Cluj-Napoca despre imposibilitatea efectuării lucrărilor, pe timpul stării de urgență.

Penalități pentru întârziere?

Viceprimarului Clujului afirma, în ferbuarie 2021, că firma care construiește blocul de locuințe sociale de pe Ghimeșului, SC Ceconi SRL, are de achitat Primăriei Cluj-Napoca penalități de peste 400.000 de lei pentru cele peste 300 de zile de întârziere, înregistrate doar până la finalul anului 2020.

„Până la finele anului trecut, penalizarea a fost de peste 400.000 lei pentru întârziere de peste 300 de zile, s-a deschis si proces pentru plata acestor sume”, a declarat viceprimarul Olah Emese, pentru monitorulcj.ro.

„Sunt în prezent 458 zile de întârziere, penalitățile acordate fiind de 465.177,54 lei. Stadiul fizic este de 95,39%”, a confirmat Emil Boc.

Firma de construcții, implicată într-un dosar penal în Sălaj

Proiectul de pe strada Ghimeșului nr. 1 a prins contur în data de 16 aprilie 2018, atunci când a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul privind contractarea serviciilor de construire. Ulterior, în data de 21 septembrie 2018, Primăria municipiului Cluj-Napoca a atribuit afacerea firmei de construcţii SC Ceconi SRL, semnând contractul în valoare de 2.863.438,08 lei (fără TVA).

SC Ceconi SRL, firmă care ridică acest bloc de locuințe sociale, a fost implicată într-un dosar în care fostul primar al localităţii Chieşd, din judeţul Sălaj, Ioan Catană, a fost condamnat, definitiv, la sfârştul anului 2017, la 18 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu, potrivit jurnalul.ro.

În mai 2011, SC Ceconi SRL a fost firma care a reabilitat Grădiniţa „Lizuca”, pentru 77.764 lei (fără TVA). Apoi, în iunie 2011, compania şi-a adjudecat şase loturi dintr-un contract de reabilitare a grădiniţelor şi şcolilor din Cluj-Napoca – Liceul de Arte Naţionale, Colegiul Naţional „George Coşbuc”, Grădiniţa „Micul Prinţ”, Grădiniţa „Dumbrăvioara”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” şi Liceul Teoretic „Báthory István”, pentru 465.223.45 lei (fără TVA).

CITEȘTE ȘI

Locuințele sociale de pe Ghimeșului, finalizate cu întârziere. Apartamentele erau promise încă din 2019

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter