Actualitate

Un profesor UBB, unul dintre cei mai citați oameni de știință ai lumii în domeniul Ecologiei

Tibor Hartel, un profesor la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca s-a clasat printre primii oameni de știință citați din lume în domeniul Ecologiei.

 

 


Tibor Hartel este profesor la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai și a fost clasat ca fiind unul dintre primii oameni de știință citați din lume în analiza „Stanford University & Elsevier”.

 


Anunțul a fost făcut de colegii săi de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului:

„Felicitări colegului nostru, conf. univ. dr. Tibor Hartel , unul dintre primii 2% cei mai citați oameni de știință ai lumii în anul 2020 în domeniul Ecologiei, la nivelul României el fiind singurul reprezentant al subdomeniilor Ecologie și Zoologie.


Clasamentul a fost realizat în cadrul unei analize «Stanford University & Elsevier» din anul 2021.”

Profesorul Tibor Hartel a spus că se bucură să fie în acest clasament și dedică această onoare mai multor oameni printre care și studenților și colegilor care luptă să facă lumea mai frumoasă.


„Mă bucur să fiu pe lista asta cu mai mulți colegi de la UBB. Înseamnă și obligații față de universitate - știință - și societate. Dacă ar fi să dedic asta, o fac pentru colegii de la UBB (mă bucur foarte mult să fiu printre voi), pentru oamenii de știință la modul general, pentru studenții extraordinari, pentru toți colegii din domeniul NGOurilor care luptă să facă lumea în care trăim să fie o lume frumoasă, rezilientă, pentru Cluj, Hoia și Sighișoara. Și urșii, izvorașii și arborii bătrâni. Şi pentru mama, Erzsébet Hartel!”, a transmis profesorul Tibor Hartel pe pagina sa de Facebook.

Tibor Hartel a născut și a crescut în Sighișoara. Tema tezei sale de doctorat a fost ecologia și conservarea amfibienilor în zona de sud a Transilvaniei.


Între anii 2012 și 2013 a fost la Lüneburg, la Universitatea Leuphana (cu ajutorul Fundației Alexander vom Humbolt), fiind membru al echipei de cercetători condusă de profesorul Joern Fisher.

Ecologistul a acordat un interviu pentru monitorulcj.ro în luna februarie a anului 2021 pe care puteți să îl citiți aici: Pădurea Hoia Baciu, de la legendă, la adevăr. De ce copacii au forme atât de ciudate?

CITEȘTE ȘI:

Exces de zel în Parcul Est. Copac bătrân de zeci de ani, „ciopârțit”. Biolog: „Nu recomand entuziasmul în utilizarea drujbei”

 

O pășune cu peste 200 de specii de plante din Cluj, „dominată” de gunoaie abandonate. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter