Actualitate
Două muzee din Cluj-Napoca, incluse în ghidul Michelin
Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituții de cultură subordonate Consiliului Județean Cluj, au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin „500 de peisaje, destinații și experiențe”, fiind evaluate cu câte două stele.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă Cluj-Napoca au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin „500 de peisaje, destinații și experiențe”Ghidul Verde Michelin este unul dintre cele mai apreciate referinţe de călătorie. Are peste 500 de pagini şi include tot atâtea recomandări turistice.
„Ne onorează și ne bucură această nouă recunoaștere a frumuseții și a valorii celor două palate și instituții muzeale, mai ales că, în ultimii ani, Consiliul Județean a derulat două ample proiecte europene ce au vizat refacerea lor. Am urmărit, prin intermediul acestora, redarea farmecului de odinioară al acestor edificii cu semnificații aparte pentru clujeni, alinierea la evoluția timpului și a tehnologiei, păstrând, totodată, esența și încărcătura lor istorică”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj.
Astfel, cele două așezăminte clujene se numără printre muzeele din România selecționate pentru a fi introduse în paginile celebrului almanah anual dedicat turismului și gastronomiei, Ghidul Michelin. Ghidurile Michelin sunt printre cele mai apreciate şi există în mai multe domenii, cel mai cunoscut dintre ele fiind Ghidul Roşu Michelin, care include cele mai bune restaurante din lume.
În ceea ce privește Muzeul Etnografic, acesta este recomandat pentru colecțiile sale importante și pentru expunerea sa modernă, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenția este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupațiile principale, dar și pe deosebita colecție de costume tradiționale din diferite colțuri ale țării. De cealaltă parte, Palatul Banffy, edificiu ce găzduiește întreaga zestre de picturi, repere grafice și de artă decorativă a Muzeului de Artă, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.
Cele două muzee au fost incluse și în ghidul din 2019, alături de Salina Turda, căreia i-au acordat 2 stele din 2 şi au scris: „Această fostă mină de sare a fost transformată într-un parc de distracții neobișnuit. O atracție modernă și surprinzătoare”.
CITEȘTE ȘI: