Actualitate

Cum poți completa Formularul digital de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie? Explicații VIDEO pas cu pas

Află cum poți completa „Formularul digital de intrare în România” care devine obligatoriu din 20 decembrie, la intrarea în țară. Urmărește un video în care ți se explică procesul pas cu pas.

Cum poți completa Formularul digital de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie? Explicații VIDEO pas cu pas Cum poți completa Formularul digital de intrare în România, obligatoriu din 20 decembrie? Explicații VIDEO pas cu pas

 

 


Începând cu 20 decembrie 2021 toate persoanele care intră în țară trebuie să completeze „Formularul digital de intrare în România” în care sunt prezentate țările și zonele în care au călătorit.
 

Formularul digital poate fi generat electronic prin intermediul platformei plf.gov.ro. Prefectura Cluj a publicat pe pagina de Facebook un videoclip în care este explicat, pas cu pas, cum poți completa „Formularul digital de intrare în România”, care devine obligatoriu în câteva zile.


Mai întâi trebuie vă autentificați pe baza unei adrese de e-mail și apăsați butonul „Autentificare”.

Dacă e-mail-ul este valid veți fi informat că s-a trimis un link. Verificați e-mail-ul, accesați link-ul primit și veți fi redirecționat în aplicația de completare a formularului.


Cum completați formularul?

Accesați butonul verde „Formular nou” din partea dreaptă sus a ecranului, apoi selectați opțiunea „CNP” dacă dețineți o carte de identitate din România sau opțiunea „Pașaport/Act de identitate” dacă prezentați alt document la trecerea frontierei.

Ulterior, completați câmpurile obligatorii ale formularului cu numele și prenumele, țara din care ați plecat, data plecării și punctul de trecere al frontierei.


În continuare este necesar să introduceți adresa de destinație. Apoi este necesară completarea numărului de telefon la care puteți fi contactat pe perioada șederii în România. Mai departe, selectați modul de călătorie: autoturism, tren, autocar, avion sau vapor și introduceți toate datele necesare în funcție de tipul de transport. Aceste informații le găsiți pe biletele de călătorie.

După toate acestea, indicați o persoană de contact în caz de urgență. La pasul următor adăugați țările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei. Ulterior, dacă este cazul, adăugați datele minorilor care vă însoțesc.


În ultima etapă bifați că sunteți de acord cu prelucrarea datelor personale de către autoritățile competente și că ați luat la cunoștință prevederile legislației în vigoare.

La final, apăsați butonul verde „Salvează”, iar aplicația va genera Formularul digital de intrare în România.

Alte informații

Din meniul „Listă formulare” puteți vizualiza toate formularele pe care le-ați completat pentru intrarea în țară în ultimele 15 zile.

Formularul se completează individual cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România.

Formularul nu trebuie tipărit pentru că este afișat automat în sistemul informatic al Poliției de Frontieră după scanarea cărții de identitate sau a pașaportului.

Acesta poate fi descărcat din pagina de vizualizare a formularelor. Atenție! Necompletarea formularului se sancționează conform legislației în vigoare.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul aprobă formularul de localizare la intrarea în ţară. Nicolae Ciucă: „Este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor apropiați”

Italia anunță noi condiții de intrare pe teritoriul țării. Testul COVID-19, OBLIGATORIU pentru toate persoanele

Ultimele Stiri
abonare newsletter