Actualitate

CRESC temperaturile la început de an. Cum va fi vremea în Cluj?

Prima săptămână din 2022 vine cu temperaturi de primăvară, mult peste normalul din această perioadă. Cum va fi vremea la Cluj în următoarea perioadă?

CRESC temperaturile la început de an. Cum va fi vremea în Cluj? CRESC temperaturile la început de an. Cum va fi vremea în Cluj?

 

 


Administrația Națională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru intervalul 3 – 16 ianuarie 2022.

Vremea în Transilvania

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la valorile diurne, spre medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor în jurul a 2 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an.


După data de 5 ianuarie, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variații până la sfârșitul intervalului între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -6 și -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

Vremea la munte

La începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de 0 grade, valori cu mult peste normele perioadei. 


După această dată, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între -4 și 0 grade, iar a celor nocturne între -10 și -5 grade. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

Vremea în Cluj

Conform AccuWeather, ziua de marți, 4 ianuarie, se menține caldă, maxima zilei fiind de 10 grade Celsius. Șansele de ploaie sunt de 25%, iar vântul va sufla cu 22 km/h. Minima nopții ajunge la 6 grade Celsius.


Ziua de miercuri, 5 decembrie, vine cu vreme caldă, maxima zilei ajungând la 13 grade Celsius. Noaptea cresc șansele de ploaie, probabilitatea de precipitații fiind de 63%, iar cerul va fi acoperit de nori.

Joi vremea se răcește și va ploua toată ziua. Șansele de precipitații sunt de 91%. Minima va coborî pe timpul nopții la -2 grade Celsius.


Vineri, 7 ianuarie, vremea se menține rece. Maxima zilei ajunge la 3 grade Celsius, iar minima coboară la -2 grade. Pe timpul nopții cerul va fi predominant noros.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter