Actualitate

O femeie, amendată pentru că a parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap, a obținut anularea sancțiunii pentru că marcajele nu erau clare

O femeie din Cluj-Napoca a obținut anularea amenzii primite pentru că a parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

Foto: Arhivă Foto: Arhivă

 

Șoferița a parcat la finalul lunii martie 2021 pe un loc destinat persoanelor cu handicap, dar a scăpat de amendă după ce a depus o contestație. Avocații femeii au dovedit că locurile de parcare nu erau marcate corect și astfel au obținut anularea amenzii, conform Clujust.ro.


Pe lângă amenda primită, femeia a fost nevoită să achite și aproximativ 500 de lei, deoarece mașina i-a fost ridicată de domeniul public în urma celor constatate de polițiști.

„Petenta, având ocazia să dovedească o stare de fapt diferită celei menționate în procesul verbal de contravenție, deoarece instanța a încuviințat proba cu planșele foto, a răsturnat prezumția de legalitate de care se bucură procesul verbal. Astfel, din conținutul celor depuse la dosare de chiar intimata se observă că marcajele rutiere sunt deteriorate și greu vizibile. Se poate, deci trage concluzia că petenta, fără a vedea nici un indicator rutier care să limiteze parcarea, a efectuat această manevră pe un carosabil ale cărui marcaje erau deteriorate”, se arată în motivarea sentinței.


CITEȘTE ȘTIREA INTEGRAL AICI

CITEȘTE ȘI:

642 noi locuri de parcare, date în folosință la Cluj în 2021

Incredibil, cât TUPEU! Agent, înjurat ca la ușa cortului în sediul Poliției. Amenda a fost pe măsură! VIDEO

abonare newsletter